How to Dress Well «Love Remains» (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja vēlaties izbaudīt ko jaunu un nedzirdētu - lūk, absolūti netradicionāls R&B no «How to Dress Well».

How to Dress Well «Love Remains»

(Lefse)

10/12

Katrā ziņā man šā viena cilvēka - filosofijas studenta Tome Krela (Tom Krell) mājas apstākļos ierakstītā mūzika šķita kas jauns un agrāk nedzirdēts. «How to Dress Well» spokainais lo-fi R&B ir pilnīgs pretstats šodien valdošajam Treja Songza (Trey Songz) vai Ašera (Usher) komercializētajam R&B. Lai sajustu atšķirību, pievērsiet uzmanību diviem zemāk ievietotiem video - 2000.gada R&B meistara R.Kelija dziesmai «I Wish» un Toma Krela nesen iedziedātajai minētās dziesmas kaverversijai. Pilnīgi atšķirīga pieeja aranžējumam un melodijas raksturam (pati melodija, protams, R.Kelijam izdevusies lieliska).

Izrādās, ka minēto kaverversiju Krels ierakstījis dzīvajā un ar pirmo reizi, lai nezaudētu emocionālo dziesmas vēsti - veltījumu kādam mirušajam draugam. Interesanti, ka visus vārdus precīzi viņš nav zinājis un tā vietā vienkārši ūjinājis kaut ko līdzi. Šāda murmināšana vai ūjināšana uz labu laimi ir arī daļa no viņa dziesmu estētikas.

How to Dress Well "Love Remains"
How to Dress Well "Love Remains" Foto: Publicitātes foto

Pirmos EP Krels, kas studē Kanta filosofiju un mitinās gan Vācijā, gan Bruklinā, ASV, izdevis aptuveni pirms gada. Šajā apskatā minētais albums «Love Remains» ir vairāku jau izdotu mazo albumiņu kompilācja, kurā dažas dziesmas ir ierakstītas jaunā versijā.

Plati ievada 3 minūšu garš intro, kas ieskicē šķietami nekvalitatīvo, netīro ieraksta skaņu. Kā jau minēju, mūzika rakstīta mājas apstākļos.

Seko 1986.gada mazpazīstama grupas «Ready For The World» R&B singla «Love You Down» (skat. resursos) jauna versija, kas, lieki piebilst, ir radikāli atšķirīga, turklāt konkrētu vārdu vietā Krels atkal tikai melodiski falsetā murmina.

Pie citām albuma muzikālajām virsotnēm jāmin animalkolektīvīgais «You Won't Need Me Where I'm Goin'», «Endless Rain», kurā iesemplēts kāds vecmodīgs 1990.gadu hiphopa bīts un, iespējams, plates skaistākais skaņdarbs «Lover's Start» (skat. video).

Kopumā ļoti jaudīgs un noskaņas ziņā spilgts ieraksts, kas, iespējams, gada nogalē kļūs par vienu no TVNET Top20 vērtīgākajiem ierakstiem.

Izdošanas datums - 20.09.2010.

How To Dress Well - "Lover's start" from Jamie Harley on Vimeo.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu