The Mars Volta «De-Loused in the Comatorium» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc At The Drive In izjukšanas grupas dalībnieki sadalījās divās nometnēs, izveidojot atšķirīgus muzikālos projektus – Sparta un The Mars Volta.

The Mars Volta «De-Loused in the Comatorium»

(Strummer/Universal)

10/12

Pirmie pievērsās vairāk emo orientētam rok skanējumam, savukārt Mars Volta, savā ziņā turpinot ATDI tradīcijas, pievērsās savdabīgiem muzikāliem eksperimentiem. (At The Drive In uzskatāmi par vienu no pēdējā laika amerikāņu rokmūzikas spilgtākajiem un interesantākajiem projektiem, virspusēji to raksturojot kā Fugazi un Rage Against The Machine krustojumu).

Cedric Bixler un Omar Rodriguuez muzikālie meklējumi variē no hc līdz Frīdžezam, ko papildina āfrikāņu psihedeliskie ritmi. Ieraksts sākas ar ATDI raksturīgām kompozīcijām «Inertiatic ESP» un «Roulette Dares (this is the haunt)», vēlāk pārtopot progresīvā roka eksperimentos.

Ar jauno muzikālo materiālu grupa devās koncertturnejā ieslidot pašus Red Hot Chili Peppers, kā rezultātā jaunajā ierakstā vienā kompozīcijā ir dzirdams arī grupas ģitārists John Frusciante. Mākslinieku debijas ieraksts «De-Loused in the Comatorium» daļēji veltīts traģiski bojā gājušajam Mars Volta dalībniekam Jeremy Ward, kas 27 gadu vecumā gāja bojā no narkotiku pārdozēšanas.

Domāju, ka gan At The Drive In, gan šobrīd Mars Volta ir viena no amerikāņu rokmūzikas atslēgas grupām, atļaušos prognozēt kulta statusu un virkni sekotāju nākotnē.

Izdošanas datums 24.06.2003.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu