Wolfmother "Wolfmother" (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs puiši no Austrālijas Wolfmother šogad parūpējušies par vienu no spēcīgākajiem roka ierakstiem.

Wolfmother "Wolfmother" (Modular) 9/12

Gada sākumā "Wolfmother" pārsteidzīgi norakstīju pie kārtējiem rokmūzikas vēstures citētājiem, taču pateicoties spilgtajam singlam "Woman", ko MTV un citi mūzikas kanāli nebeidz griezt un griezt, grupa ieguvusi jaunu elpu. Vēl februārī izdotais debijas ieraksts kļuvis par vienu no iecienītākajiem mājas ballīšu albumiem.

Wolfmother panākumi sākotnēji saistās ar dzimto Austrāliju, kur 2005. gadā puiši saņēma ietekmīgās radiostacijas "Triple J" balvu "J Award. Pēc koncertiem ASV žurnāls "Rolling Stone" ierindoja ansambli starp potenciālajiem 2006. gada atklājumiem. Debijas albums tapis gan dzimtajā Austrālijā, ga Losandželosā producenta Deiva Sardija ("Jet", "The Dandy Warhols") uzraudzībā.

Patiesībā nelielas paralēles var vilkt ar minētajiem autrāļiem "Jet" - vīru megapopulārais singls "Are You Gonna Be My Girl" nodrošināja "Jet" pasaules ievērību, taču jau 3 gadus par "Jet" nekas daudz vairs nav dzirdēts. Vai līdzīgs liktenis sagaida Wolfmother ar "Woman" - laiks rādīs.

Tiesa, manuprāt, vokālists Endrjū Stokdeils (Andrew Stockdale), basģitārists Kriss Ross (Chris Ross) un bundzinieks Mailzs Heskets (Myles Heskett) ir atnākuši uz palikšanu. Plate ir perfekts 70. gadu roka - Džimija Hendriksa, Led Zeppelin, Black Sabbath un pat Jethro Tull sakausējums ar mūsdienu Queens of the Stone Age, Supergrass un The White Stripes piesitienu.

Ko vien vērts ir aktuālais grāvējs "Woman" - mazāk kā trīs minūtes garais hits patiesībā tā īsti pat neatbilst hitsingla uzbūvei, jo dziesmas vidū ir apmēram minūti gara viena motīva instrumentāla izspēle, taču "nesošais" ģitāras rifs, elektriskās ērģeles un solista ozijiskiplantiskais spalgais vokāls kopā veido klasiskas roka dziesmas formulu. Tas pats jāsaka par ievadošo "Colossal" un lirisko "White Unicorn".

Jaunais singls "Joker & The Thief", kuram top arī video diemžēl vietām pārlieku atgādina Džeka Vaita un "The White Stripes" ierakstus, šāda uzkrītoša asociācija atkārtojas vairākkātrt. Taču kopumā, neskatoties uz niecīgo novatorisma procentu, "Wolfmother" ir izdevies vasaras festivālu un mājas ballīšu roka ieraksts.

Izdošanas datums 14.05.2006.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu