Paul McCartney «Memory Almost Full» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien kafejnīcu tīkls «Starbucks» laiž klajā savas jaundibinātās ierakstu kompānijas pirmo albumu – ex bītla Pola Makartnija ierakstu «Memory Almost Full».

Paul McCartney «Memory Almost Full»

(Starbucks)

9/12

Nezinu, cik daudzi no ilgaddējiem «bītlu» faniem no Pola Makartnija gaida kādu ārkārtīgi dziļu, sarežģītu, konceptuālu roka eposu, manuprāt, Makartnija koķetēšana ar akadēmisko, eksperimentālo mūziku nav šim vīram tik labi padevusies... Es domāju, ka arī vairums «bītlu» mūzikas cienītāju no Sera Pola Makartnija gaida ģeniālas, vienkāršas popdziesmas, un tas, domāju nevienam nav jāatgādina, kāpēc, - šim vīram sanāk vislabāk. Atgriešanos savā labākajā formā Makartnijs jau mums demonstrēja ar 2005. gada pusakustisko studijas plati. Savukārt jaunais «Memory Almost Full» ir pārspējis pat visoptimistiskākās prognozes - manuprāt, albums ir tāda kā Makartnija solokarjeras esence.

Albumā ir kaut kas no «The Wings» lipīgajām popdziesmām, kaut kas no mākslinieka 80. gadu sentimenta un kaut kas no 90. gadu modernā roka estētikas (šā vārda labākajā nozīmē).

Tieši šodien (5. jūnijā) Makartnija jaunais albums bez pārtraukuma skan vairāk nekā 10 tūkstošos «Starbucks» kafejnīcu 29 pasaules valstīs. Mūzikas biznesa analītiķis Maiks Makgvairs norāda, ka vairums mūzikas ierakstu veikalu ir zaudējuši savu pievilcību. Tātad jādodas tur, kur ir klienti, un parasti tie pērk kafiju «Starbucks» kafejnīcās. Un paldies Dievam, ka tā - labi, ka šie ikdienas rūpju māktie pilsoņi nav spiesti klausīties, piemēram, Enrikes Ilglesiasa jauno disku, bet gan vienu no labākajiem Pola Makartnija soloierakstiem.

Foto: Publicitātes foto

Šis varētu būt arī Makartnija visatklātākais, personiskākais ieraksts - ne velti pēdējos mēnešos sers bija nokļuvis mediju uzmanības centrā nevis ar savu mūziku, bet gan skandalozu laulības šķiršanas prāvu. Daudzas dziesmas tieši par to...

Nezinu vai būtu vērts šajā apskatā analizēt katru dziesmu, meklēt ietekmes, meklēt asociācijas ... tas var prasīt vairākas A4 lapas. Bet ja īsi, tad Makartnijs savam «Best Of» var piepulcināt vismaz trīs klasiskus hitus - pusakustisko līdzi svilpojamo dziesmiņu «Dance Tonight», roķīgo un lipīgo «Ever Present Past» un tik ļoti Makartnija 80. gadu solodaiļradei raksturīgo «See Your Sunshine». Un Makartnija bass ... vienkārši bauda klausīties!

Izdošanas datums - 06.05.2007.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu