Belle & Sebastian "Write About Love" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Glāzgovas "Belle & Sebastian" ar tās līderi Stjuartu Mērdoku (Stuart Murdoch) priekšgalā atgriežas ar jaunu studijas albumu "Write About Love".

Belle & Sebastian "Write About Love"

(Matador)

9/12

No akustiska, intīma 1990.gadu noslēpuma skotu ansamblis "Belle & Sebastian" šo vairāk kā desmit gadu laikā kļuvis par lielu, plaši pazīstamu indīpopa vai vienkārši popgrupu (vārda vislabākajā nozīmē). Grupas jaunākais studijas veikums, kas seko 2006.gada "The Life Pursuit" un nesen izdotajam orķestrālajam "God save the Girl", ir vēl viens solis pretim radiodraudzīgai popmūzikai.

Tonija Hofera (Tony Hoffer) producētais "Write About Love", iespējams, ir visritmiskākais no visiem grupas ierakstiem, tikai retu reizi Mērdoks iegrimst sentimentālās akustiskās skaņu ainavās, kas tik ļoti raksturoja skotu kolektīva agrīnos šedevrus "Tigermilk", "The Boy with the Arab Strap" u.c.

Lai uzsvērtu grupas plašo vērienu, divās dziesmās kā viesvokālistes pieaicinātas dīvas - viena simts "Grammy" balvu ieguvēja, džeza un popmūzikas dziedātāja Nora Džounsa (Norah Jones), otra - jaunā britu kinozvaigzne Kerija Maligana (Carey Mulligan), kas vēl nesen saņēma vairākas balvas par lomu filmā "An Education". Filmu, starp citu, šogad rādīs festivālā "Baltijas Pērle".

Lai padarītu interesantāku jaunā albuma izdošanu, grupa, visticamāk, sekojot asprātīgajam Jaunzēlandes muzikālās komēdijas seriālam "Flight of the Conchords", radījusi pati savu seriālu, kurā, līdzīgi kā "Flight of the Conchords", viens no centrālajiem tēliem ir grupas menedžeris.

Belle & Sebastian "Write About Love"
Belle & Sebastian "Write About Love" Foto: Publicitātes foto

Kā jau daudzos popmūzikas albumos, arī šajā platē ir atsevišķi brīnišķīgi radiosingli, taču arī vairāki skaņdarbi, kas pilda statista lomu.

Pie pirmajiem varētu pieskaitīt ievadošo "I Didn't See It Coming" (skat. video), "Come On Sister", titulskaņdarbu "Write About Love", kas muzikāli nedaudz sasaucas ar "Funny Little Frog" un, manuprāt, plates virsotni "I Want The World to Stop" (skat. video), savukārt pie otrajiem - "Calculating Bimbo", akustisko "Read the Blessed Pages" un "Little Lou, Ugly Jack, Prophet John", kas, neskatoties uz Noras Džounsas klātbūtni, ir diezgan garlaicīgs salonpops.

Kopumā, protams, patīkama atkalredzēšanās, kas muzikāli ne ar ko jaunu nepārsteidz, taču arī neliek vilties.

Izdošanas datums 11.10.2010.


Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu