Shirley Horn “May The Music Never End" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenā džeza mūzikas dziedātāja Shirley Horn šogad laidusi klajā kārtējo ierakstu, kas izdevniecības Verve paspārnē pēc skaita ir jau divpadsmitais (sadarbība sākusies jau 80. gados).

Shirley Horn “May The Music Never End” (Verve) 10/12

Būtībā māksliniece visu savu radošo mūžu ir nodarbojusies ar vienu un to pašu, sevi pilnveidojot un muzikāli attīstot.

Kaut arī, tāpat kā viņas sekotāja Nora Džounsa (Norah Jones), māksliniece savu dziedājumu lieliski pavada, arī spēlējot klavieres, šajā ierakstā gan taustiņinstrumentus spēlē Džordžs Mesterheizijs (George Mesterhazy) un divās kompozīcijās arī leģendārais Ahmeds Džamals (Ahmad Jamal), par kura spēli reiz tik ļoti jūsmoja pats Mailzs Deiviss (Miles Davis). Arī citi viesmākslinieki īpašus komentārus neprasa – ilggadējais Hornas bundzinieks Stīvs Viljams (Steve Williams), basģitārists Eds Hovards (Ed Howard), kas stājies nelaiķa Čārlza Eibela (Charles Abels) vietā, un jaunais trompetes talants Rojs Hārgrūvs (Roy Hargroove), kas šogad izdevis arī pats savu soloalbumu (recenzija tuvākajā laikā).

Viens no plates augstākajiem punktiem ir "The Beatles" slavenā “Yesterday” versija, kas par spīti dziesmas jau esošajām miljons interpretācijām skan vairāk nekā pārliecinoši. Mākslinieces samtainais balss tembrs un dziedāšanas maniere, kas līdzinās vietām pat runāšanai, spēj šo dziesmu radīt it kā no jauna.

Arī pārējās albuma kompozīcijas apliecina, ka Šērlija Horna ir viena no pasaules klases māksliniecēm, kas savā ilgajā karjerā paspējusi sadarboties gan ar Mailzsu Deivisu (Miles Davis), gan Kvinsiju Džounsu (Quincey Jones).

Izdošanas datums 24.06.2003.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu