Vampire Weekend «Vampire Weekend» (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Ņujorkas četrotne «Vampire Weekend» radījusi pirmo 2008. gada «lielo albumu» - līdz ar to šogad mūzikas latiņa pacelta ļoti augstu.

Vampire Weekend "Vampire Weekend"

(XL)

12/12

Var droši apgalvot, ka "Vampire Weekend" debijas plate "Vampire Weekend" gada nogalē atradīsies teju vai visos 2008. gada mūzikas ierakstu pārskatos, labāko albumu topos (arī TVNET top50) u.tml. Lai kaut ko tādu paveiktu, protams, nepieciešams kas īpašs, kaut kas atšķirīgs - vai esat dzirdējuši terminu "afro-indie" (Indie-Rock + Afro-Pop)? Ja nē - iepazīstieties: "Vampire Weekend"!

Un nav tā, ka bijušie Kolumbijas Universitātes studenti sāk gūt ievērību (BBC sound of 2008), tikai pateicoties šim nosacīti jaunajam zīmolam, protams, mūzikas industrija ļoti labprāt ekspluatē dažādus jaunus muzikālus atzarus ("jaunais reivs", "diskopanks", "antifolks" u.tml.), taču "Vampire Weekend" nav lieliski tikai uz papīra, puišu debijas plate arī konceptuāli, saturiski ir pat ļoti laba. Ne velti kādā no saviem pēdējiem blogiem "Talking Heads" līderis Deivids Bērns (David Byrne) pēc "Vampire Weekend" koncerta noskatīšanās ļoti slavējis grupu.

Vampire Weekend «Vampire Weekend»
Vampire Weekend «Vampire Weekend» Foto: Publicitātes foto

Pēdējos gados pēc leģendārā afrikāņu blūzmeņa Alija Farka Tūra (Ali Farka Toure) nāves rietumu pasaulē atkal atdzimusi interese par Āfrikas mūziku, daudz kur mūzikas žurnālos aprakstīts afrobīta fenomens (Fela Kuti, Toumani Diabate"s Symmetric Orchestra u.c.).

"Vampire Weekend", kas ir dziedātājs/tekstu autors Ezra Kenings (Ezra Koenig), taustiņnieks Rostams Batmanglijs (Rostam Batmanglij), bundzinieks Kriss Tomsons (Chris Tomson) un basģitārists Kriss Baijo (Chris Baio), aizņēmušies no Āfrikas mūzikas atsevišķas detaļas (informāciju smeļoties no www.bennloxo.com) - ģitāru arpedžijas, harmonijas, ritmus - un sakausējuši to kopā ar "The Shins" ("Bryn"), "Ramones" ("A-Punk"), Belle And Sebastian un The Strokes. Spilgts piemērs ir Kongo mūzikas "soukous" ietekmētais "Cape Cod Kwassa Kwassa" (audio), kuru mūzikas žurnāls "Rolling Stone" ierindojis starp 2007. gada top100 labākajām dziesmām.

Albumā saglabāta oriģinālo demoierakstu skaņa (šie ieraksti CD-R pie klausītājiem nonākuši jau pagājušā gada septembrī), nomāsterēts un uzlabots tikai kopējais skanējums. Rekomendēju!

Izdošanas datums - 29.01.2008.


Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu