Neil Young "Greendale" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc neveiksmīgā "Are You Passionate" ieraksta amerikāņu dziesminieks Nīls Jangs (Neil Young) atgriežas ar pasaku par kādu pilsētiņu vārdā "Greendale", kas ir trešais mākslinieka studijas ieraksts šajā gadu desmitā.

Neil Young "Greendale"

(Reprise)

7/12

Nīla Janga vārds īpašus komentārus neprasa, ja nu vienīgi var atgādināt, ka viņš blakus Bobam Dilanam (Bob Dylan) un Džonija Mitčelai (Joni Mitchell) ir viens no ietekmīgākajiem mūsdienu mūziķiem, kura sekotāju rindās ir arī populārie mākslinieki Raiens Adamss (Ryan Adams), My Morning Jacket, Mercury Rev, Songs:Ohio un daudzi citi.

"Šīs dziesmas ir par vietu vārdā Grīndeila, un tā ir zaļa ieleja... šajā pilsētā daudz kas notiek. Šeit viss liekas labdabīgs un nekaitīgs. Pilsētā dzīvo 20 līdz 25 tūkstoši cilvēku, tā nebūt nav liela ... šeit ir kalni, fermas, okeāns... patiesībā Grīndeila ir jauka vieta, tomēr ar savām dīvainībām. Šeit notiek daudz kas tāds, ko es nezinu. Vai jūs varat iedomāties? Kaut gan patiesībā es pats izdomāju šo pilsētu, tomēr īsti nezinu, kas tur notiek. Neviens īsti to nezina..." albuma anotācijā raksta pats Neil Young.

Muzikāli mākslinieks atšķirībā no "Silver And Gold" akustiskā skanējuma šoreiz izmanto pilnas grupas efektu, tādējādi padarot ierakstu blūzīgāku. Albumam raksturīgi nedaudz nihilistiski ģitāras solo un vietām uzmācīgi gari dziesmu instrumentāli ievadi, kas varbūt pat glābj ierakstu no iespējamas nodošanas metāllūžņos.

Rodas iespaids, ka mākslinieks nemēģina nevienam izpatikt un attīstās tikai sev zināmā muzikālajā virzienā, kas liek turpmāk tomēr cerēt uz kādu iespējamo Janga nākotnes šedevru.

Izdošanas datums 19.08.2003.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu