David Bowie «Reality» (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu rokmūzikas veterāna Deivida Bovija (David Bowie) atkārtots mēģinājums atgriezties pie savas mūzikas pirmsākumiem un šoreiz - pat ļoti veiksmīgs. Mākslinieka jaunākais veikums «Reality», kas ir kāds n-tais studijas ieraksts Bovija kolorītās radošās darbības laikā, patīkami pārsteidz ar saturīgu un muzikāli dzīvīgu jauno materiālu.

David Bowie «Reality»

(Sony)

9/12

Bovijs šoreiz atteicies no jebkādiem jauniem muzikāliem eksperimentiem, tā vietā dodot priekšroku paša pārbaudītām vērtībām, kas, manuprāt, zināmā mērā noved mākslinieku pie nelielas atkārtošanās. «Reality» skanējums šoreiz ir tuvs «Heroes» un «Scary Monsters» 1970. gadu periodam, kad Bovijs atradās savu radošo spēku plaukumā, tomēr kopumā ierakstā ir atrodamas vairākas lieliskas dziesmas, kuras droši var uzskatīt par mūziķa pēdējo gadu labākajiem mūzikas paraugiem.

Atgriešanās pie klasiskām rokmūzikas vērtībām ir šā brīža viena no izteiktākajām mūzikas pasaules tendencēm, to pierāda «Kings Of Leon», «Strokes», «Darkness», «Coral», «Thrills» u.c. tā dēvēto jauno veco grupu komerciālie panākumi. Varbūt šis iemesls arī mudināja Boviju laist klajā «Reality», nebaidoties no nelielas naftalīna piegaršas.

Ieraksts sākas ar vitālo pirmo albuma singlu «New Killer Star», kur Bovijs izklausās visai pārliecinoši, apgalvodams

«I don’t ever said I’m ready, I don’t ever said I’m better than you»

. Viens no albuma centrālajiem skaņdarbiem «Never Get Old» apcer novecošanas problēmu, kas Bovijam ir īpaši vitāla. Kādā intervijā viņš esot ierosinājis, ka novecošanu vajadzētu aizliegt ar likumu, tā esot vienīgā lieta, ko nav iespējams novērst.

David Bowie «Reality»
David Bowie «Reality» Foto: Publicitātes foto

Interesanti, ka pie ieraksta strādājis leģendārais 70. gadu glamroka ēras producents Tonijs Viskonti (Tony Visconti), kas savulaik sadarbojies ar T-Rex, Gentle Giant un pašuBoviju.

Izdošanas datums 16.09.2003.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu