The Darkness "Permission To Land" (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmklasīgs humors "The Darkness" izpildījumā ir aizvedis grupu līdz Lielbritānijas pārdotāko albumu topa pirmajai vietai.

The Darkness „Permission To Land”

(Atlantic)

10/12

Nevainojams izpildījums, lieliskas dziesmas, veselīga pašironija un atklāta "pieduršanās" 70. un 80. gadu hard and heavy rokmūzikai.

Grupas dalībnieku tērpšanās leoparda ādas kostīmos un garie mati ir gluži kā Slade pirms vairāk nekā 20 gadiem, dziedātāja Džastina Houkinsa (Justin Hawkins) smalkais falsets, kas atgādina AC/DC ziedu gadus, kad grupas vokālists vēl bija Bons Skots (Bon Scott), un izteiksmīgais skatuves tēls, kas pārmantots no Fredija Merkurija (Queen). Klasiska rokmūzikas formula ar izteiksmīgām ģitāras solopartijām, kas izraisa tikai pozitīvas emocijas un smaidu.

Britu kvartets The Darkness, kas izveidojies 2000. gadā, ir negaidīti kļuvis par britu mūzikas lielāko eksporta preci; acīmredzot 80. gadu klausītāju paaudze ir noilgojusies pēc labas "hard&heavy" rokmūzikas. Domāju, ka arī Latvijas klausītāju diez vai apmierina veco monstru "Nazareth", "Def Leppard", "Slade" u.c. koncerti Rīgā, kad grupas ziedu laiki jau sen aiz muguras. The Darkness atgriežas pie saknēm un dara to visai pārliecinoši, arī grupas dzīvās uzstāšanās, pēc aculiecinieku stāstiem, ir iespaidīgas.

Foto: Publicitātes foto

Varbūt šis muzikālais joks pēc otrā albuma vairāk neliksies smieklīgs - laiks rādīs.

Izdošanas datums 05.08.2003

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu