Magnetic Man "Magnetic Man" (40)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Agri vēlu tam bija jānotiek. Pēdējo gadu spilgtākais elektroniskās mūzikas veidojums dabsteps (dubstep) no tumšām mājas studijām un pagrīdes klubiem oficiāli izlauzies dienas gaismā.

Magnetic Man "Magnetic Man"

(Columbia Records)

11/12

Protams, pirmo plašāku ievērību dabsteps ieguva pirms pāris gadiem, kad prestižajai "Mercury" balvai nominēts Londonas dabstepa projekta "Burial" (Dienvidlondonas puisis vārdā Vils Bīvans (Will Bevan)) albums "Untrue". Toreiz tas par mata tiesu piekāpās roka veterānu "Elbow" albumam "The Seldom Seen Kid".

Tomēr, visticamāk, tieši 2010.gads un dabstepa producentu Benga, Skream un Artwork radītais superprojekts "Magnetic Man" būs dabstepa komercializēšanās atskaites oficiālais sākuma punkts.

Jūlijā izdotais pirmais projekta singls "I Need Air" ne tikai bija iekļauts BBC Radio 1 aktīvā rotācijā, bet galu galā iekļuva arī Apvienotās Karalistes singlu top10. Vēlāk arī Bengas producētais dabstepīgi popsīgais jaunās dziedātājas Keitijas Bī (Katy B) singls "Katy On a Mission" sasniedza pat 5.vietu.

Protams, pavisam drīz (patiesībā jau tas ir sācies) dabstepa remiksus saviem singliem pasūtīs visi - sākot no Lēdijas Gāgas (Lady Gaga), beidzot ar Jay-Z, taču tāda ir loģiskā lietu attīstība mūzikas biznesā. Jācer, ka dabstepa bīti netiks sabojāti (kā uz to raugās...) tikpat ātri kā, piemēram, regetona.

Magnetic Man "Magnetic Man"
Magnetic Man "Magnetic Man" Foto: Publicitātes foto

Dabstepa mūzikas konservatīvākie melomāni, visticamāk, par šo popsīgo "Magnetic Man" dabstepa hibrīdu nav lielā sajūsmā, redz, puiši pārdevušies utt., taču no neitrāla klausītāja pozīcijām "Magnetic Man" jaunais albums skan sasodīti oriģināli, mūsdienīgi un vienlaikus saprotami.

Mani šajā ierakstā pavisam negaidīti sagrāba un vēl joprojām nelaiž vaļā skaņdarbs numur 5 - "The Bug" (skat. audio). Mistisks, senu Āfrikas cilšu rituālus atblāzmojošs, smagnēja dabstepa un triphopa hibrīds.

"I am the bug in this global community,"

skandē basīgs, zems vokāls.

Blakus instrumentāliem dabstepa skaņdarbiem atrodami arī radiodraudzīgie "I Need Air" un breikbītīgais "Perfect Strange" ar jau minētās 20 gadus vecās Keitijas Bī balsi. Vienā no skaņdarbiem no aizmirstības atgriezusies savulaik ļoti populārā 2-step garage māksliniece Ms. Dynamite jeb īstajā vārdā Niomi Maklīna-Deilija (Niomi McLea-Daley).

Vienīgā nosacītās darvas karote albumā ir noslēdzošais "Getting Nowhere", kurā balsi iedziedājis soulmenis Džons Ledžends (John Legend). Kaut kā šī kombinācija, manuprāt, nešķiet saderīga, bet, iespējams, tieši šis ir nākotnes dabstepa attīstības piemērs.

Rekomendēju!

Izdošanas datums - 11.10.2010.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu