Erik Truffaz «The Walk of the Giant Turtle» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eriks Trifā (Erik Truffaz) ir viens no interesantākajiem mūsdienu džeza mūzikas trompetistiem, kas savā mūzikā apvieno dažādus žanrus un izteiksmes līdzekļus.

Erik Truffaz «The Walk of the Giant Turtle»

(Blue Note)

10/12

Sastāvs: Erik Truffaz - trompete; Marcello Giuliani - bass; Marc Erbetta - bungas; Patrick Muller - taustiņi;

«The Walk of the Giant Turtle», atšķirībā no mākslinieka iepriekšējiem ierakstiem, ir vairāk orientēts uz džeza un roka žanru sintēzi. Eriks Trifā šajā ierakstā īpaši aizraujas ar dažādu skaņu efektu pielietošanu, kas trompetes skanējumu brīžiem padara praktiski neatpazīstamu.

Ieraksts sākas ar ambient fonu un trauslām trompetes stieptām notīm skaņdarbā «Scody Part 1», kas pakāpeniski ritmam iestājoties pārtop nedaudz monotonā tēmā «Scody Part 2», ko papildina «Fender rhodes» atsvaidzinošais skanējums.

«The Walk of the Giant Turtle»
«The Walk of the Giant Turtle» Foto: Publicitātes foto

Jāsecina, ka Trifā lielākā priekšrocība ir dzīvais un vitālais izpildījums, kas atšķirībā no nedaudz mehāniski skanošajiem kolēģiem Nilsa Petera Molvēra (Nils Petter Molvaer) un Marka Mulīna (Marc Moulin), piešķir ierakstam papildus dzīvīgumu.

Kompaktdiskā iekļauts arī papildus bonuss, proti, 15 minūšu garš video no grupas ikdienas, mēģinājumiem, darba studijā un koncertiem.

Izdošanas datums 07.04.2003.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu