The Bird And The Bee "Ray Guns Are Not Just the Future" (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Kopš Saint Etienne un Zero 7 reti kurš kolektīvs spējis tik veiksmīgi balansēt starp vieglu popmūziku, indī un atslodzes mūziku ("lounge").

The Bird And The Bee "Ray Guns Are Not Just the Future" (Blue Note Records) 10/12

Losandželosas The Bird And The Bee - Gregs Kurstins (Greg Kurstin) - "bite" un Ināra Džordža (Inara George) - "putns" runā brīnišķīgā, nepiespiestā, 1960. gadu tradīcijās bāzētā, melodiskā popmūzikas valodā. Tandēma jau otrais studijas darbs, kas seko 2006. gada The Bird & The Bee - How Deep Is Your Love, ir elegants un sabalansēts. Šeit ir gan liegi Zero 7 garā ieturēti skaņdarbi ("Ray Gun"), gan dejiskāki Saint Etienne ietekmēti darbi ("Diamond Dave" - veltījums Deividam Lī Rotam), gan vienkārši perfekti popsingli - spilgts piemērs ir arī albuma galvenais hits "Love Letter To Japan" (skat. video)

The Bird And The Bee

Platē iekļautas 14 dziesmas, divas no tām - hiphopīgā "Polite Dance Song" (ar tekstu "Put your hands in the air and shake it like you just don’t care") un "Birthday" jau izdotas iepriekš (attiecīgi no "Please Clap Your Hands" EP (2007) un "One Too Many Hearts" EP (2008)). Diemžēl platē nav atrodama brīnišķīgā grupas versija par klasisko The Bee Gees "How Deep Is Your Love" (skat. audio).

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=916102&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}The Bird & The Bee - How Deep Is Your Love

Producents Gregs Kurstins savulaik studējis džeza klavierspēli pie Čārlza Mingusa pianista Džeikija Baijarda (Jaki Byard), vēlāk sniedzis profesionāla mūziķa un aranžētāja pakalpojumus Bekam (Beck), "The Flaming Lips", "Peaches" un arī Lilijai Alenai (Lily Allen).

Savukārt vokāliste Ināra Džordža ir 70. gadu rokgrupas "Little Feat" solista Lovela Džordža (Lowell George) meita, kas uzaugusi muzikālā vidē. 2005. gadā, ierakstot savu pirmo soloalbumu "All Rise", Ināra arī iepazinusies ar Gregu, abi sākuši kopā spēlēt dažādus džeza standartus, līdz beigās nolēmuši sacerēt paši savus skaņdarbus. Par saistību ar džeza mūziku liecina arī "Blue Note Records" izdevniecība.

Ietekmes: Burt Bacharach, Antonio Carlos Jobim, Jorge Ben, Caetano Veloso.

Izdošanas datums - 26.01.2009.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu