Pēteris Vasks "Symphony No. 2, Violin Concerto "Tālā gaisma""

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pēteris Vasks
Pēteris Vasks Foto: publicitātes

Šonedēļ, protams, centrālais muzikālais notikums saistās ar Eirovīzijas koncerta norisi Rīgā, kas, kā katru gadu, ir starptautisks Dziesmas sumināšanas festivāls, tālu popularitātes ziņā neatpaliek arī kvalitatīvi līdzvērtīgais "Talantu fabrikas" iknedēļas šovs, kas pakāpeniski un nepielūdzami veido sabiedrības muzikālo gaumi un izvēli.

Pēteris Vasks "Symphony No. 2, Violin Concerto "Tālā gaisma""

(Ondine)

12/12

Tomēr talanti nāk un aiziet, arī Eirovīzijas norises vietas un dalībnieki pēc gada jau ir citi un iepriekšējo šovu zvaigznes ātri vien pazūd no redzesloka uz visiem laikiem.

Kā atgādinājums mūzikas patiesajai un daudz svarīgākai sūtībai ir komponista Pētera Vaska jaunākais kompaktdisks, kas izdots ārpus Latvijas, proti, Somijā. Ierakstu izdevniecības Ondine paspārnē iznākušais albums sastāv no divām daļām - 2. simfonija un vijoles koncerts "Tālā gaisma", kas savulaik rakstīts izcilajam vijolniekam Gidonam Kremeram.

2. simfonija ir viens no komponista personiskākajiem ierakstiem, tās pirmatskaņojums noticis jau 1999. gadā diriģenta Yakov Kreizberg vadībā. Muzikāli darbs atgādina Šostakoviča un Kančeli simfoniskos darbus, netrūkst arī latviešu folkloras un Latvijas dabas ietekmes.

Darbus ieskaņojis Tamperes Filharmonijas orķestris John Storgards vadībā un Ostrobothnian Chamber Orchestra, Juha Kangas vadībā.

Izdošanas datums: 22.04.2003.

Pēteris Vasks "Symphony No. 2, Violin Concerto "Tālā gaisma""
Pēteris Vasks "Symphony No. 2, Violin Concerto "Tālā gaisma"" Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu