Death In Vegas “Scorpio Rising”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Death In Vegas ar katru savu albumu spēj no jauna ieinteresēt. Arī šoreiz, ieskatoties albuma bukletā, sastopamies ar lielu viesmākslinieku skaitu.

Death In Vegas “Scorpio Rising” (BMG) 8/12

Sākot ar mazāk populāriem Sjūzanu Dileinu (Susan Dillane), Nikolā Kuperusu (Nicola Kuperus), beidzot ar zvaigznēm - Liamu Galaheru (Liam Gallagher) no "Oasis" un Polu Velleru (Paul Weller). Death In Vegas ar šo ierakstu varbūt turpina My Bloody Valentine 90. gadu sākumā izkopto, tā dēvēto, shoegaze mūzikas stilu, tikai pārceļot to jaunā mūzikas un tehnikas kvalitātē. MBV skanējumu atgādina arī Hopas Sandovalas (Hope Sandoval) (ex Mazzy Star) hipnotiskais vokāls divās albuma dziesmās.

Death In Vegas būtībā ir divi dīdžeji, kas izmanto gan elektroniskās mūzikas jaunākās tendences, gan dzīvo instrumentu dažādību. “Scorpio Rising” ir grupas trešais albums, kas muzikāli sasaucas ar “Contino Sessions”, tomēr, manuprāt, nepārspēj šo 1999.gadā izdoto plati. Varbūt elektroniskās mūzikas žanrā, kurā atkārtošanās tiek uzskatīta par nepiedodamu, mūzikas veterāna statusu iespējams sasniegt daudz agrāk, nekā, teiksim, džezā? Varbūt tieši tas ir noticis ar Death In Vegas? Ar Chemical Brothers......? Underworld.....?

Izdošanas datums 28.07.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu