The Vines “Highly Evolved"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāpēc daudzi mūzikas kritiķi salīdzina "The Vines" ar jaunā roka grupām The Strokes un White Stripes, man īsti nav skaidrs.

The Vines “Highly Evolved” (Capitol) 5/12

Drīzāk "The Vines" varētu pretendēt uz grunge mūzikas reabilitētāja statusu, kaut gan arī tas būtu pārsteidzīgi teikts. Lai nu kā, bet neskatoties uz grupas aktīvo popularizēšanu masu medijos, virkne mūzikas kritiķu visai atturīgi izsakās par "The Vines" perspektīvo rokmūzikas glābēju lomu.

Būtībā "The Vines" ir trīs pusaudži no Austrālijas, kas atsūtīti uz ASV, lai strādātu pie albuma ar Foo Fighters producentu Endrjū Sleiteru, tas, protams, lielā mērā arī nosaka grupas skanējumu. Albumā producents ir panācis sterilu skaņu, neļaudams grupai izdarīt kaut vienu kļūdiņu. Arī vizuālā grupas estētika nepārliecina – rodas iespaids, ka grupas solists mēģina pasniegt sevi pēc iespējas dramatiskāk, apvienojot sevī kaut ko no Kurta Kobeina apsēstības un Toma Jorka mēnessērdzības. Tas, manuprāt, sanāk samāksloti un nedzīvi.

Kaut gan – vēl joprojām Rīgas ielās var sastapt jauniešus ar Nirvanas krekliņiem un Kobeina matu griezumu, iespējams, ka grupa atradīs savu ceļu pie klausītāja pat ātrāk, nekā varētu domāt.

Izdošanas datums 15.02.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu