Rumer "Seasons Of My Soul" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau sen apnicis Noras Džounsas (Norah Jones) debijas albums vai Džordža Maikla (George Michael) kaverversiju ("Songs from the Last Century") viegli džezīgais pasaules klasikas apkopojums? Lūk, jūsu uzmanībai perfekta rudens atslodzes plate - "Seasons Of My Soul".

Rumer "Seasons Of My Soul"

(Atlantic)

10/12

Tuvojas Ziemassvētku pārsteigumu un brīnumu laiks, un labāku dāvanu mammai vai sievasmātei (vīramātei) šogad nespēju iedomāties. Pakistānā dzimusī salondžeza un popmūzikas dziedātāja Sāra Džoisa (Sarah Joyce) jeb Rumer šovasar strauji uzšāvās tā dēvētās pieaugušo popmūzikas (adult contemporary music) debesīs ar savu debijas singlu "Slow" (skat. video), kas kļuva par vienu no spēlētākajiem skaņdarbiem tādās radiostacijās kā "Smooth FM" un "BBC Radio 2".

Sāra Džoisa turpina sekot jau minētās Noras Džounsas, Dianas Krolas (Diana Krall) viegli džezīgajai salondžeza estētikai, bagātinot savu mūziku ar vieglu popmūzikas (balss un aranžējumi nedaudz sasaucas ar pusaudžu zvaigzni Kolbiju Kalē (Colbie Caillat)), blūza un 1960.gadu Bērta Baharaha (Burt Bacharach) cienīgām instrumentācijām. Starp citu, tieši Baharahs bijis viens no jaunās dziedātājas patroniem un atklājējiem, kas uzaicinājis Rumeru pie sevis uz Losandželosas māju, lai vienkārši paklausītos, kā meitene dzied.

Mūzikas prese pie asociācijām pamatoti piemet klāt arī Kārenu Kārpenteri (Karen Carpenter) un Lauru Niro (Laura Nyro).

31 gadu vecā Rumera dzimusi Pakistānā 1979.gadā. 11 gadu vecumā atklājusi, ka ir savas angļu mātes un pakistāniešu pavāra slepenais mīlas auglis. Drīz pārcēlusies uz dzīvi Lielbritānijā, kur atklājusi televīziju, folkmūziku, kā arī strādājusi gan par trauku mazgātāju, gan popkorna pārdevēju.

Rumer "Seasons Of My Soul"
Rumer "Seasons Of My Soul" Foto: Publicitātes foto

Vairākus gadus Rumera muzicējusi kā akustiskā folka dziesminiece (spēlējusi arī indie grupā "La Honda"), līdz iepazinusies ar mūziklu un teātra komponistu Stīvu Braunu (Steve Brown), kurš palīdzēja jaunās censones dziesmu skices iesaiņot labskanīgos, lielos dāvanu papīros (aranžējumos). Pati Rumera uzskata, ka viņas debijas albums ir viņas un Brauna kopdarbs.

"Viņš ir mans otrais pilots, kas spēja padarīt manas dziesmas lielākas,"

viņa komentē.

Albumā iekļautas 11 pārdomātas, laika zoba pārbaudītas melodijas. Ievadošā "Am I Forgiven?" ir tieša norāde uz Baharaha 1960.gadu estrādes mūziku, džezīgais "Come to Me High" ar vibrofona plūstošajām skaņām, slotiņu bungu piesitieniem un pat "Stereolab" radniecīgiem vokāliem ir brīnišķīgs salondžeza paraugs, kas ar trompetes solo, visticamāk, nespētu atstāt vienaldzīgu nevienu skeptiķi. Seko minētais "Slow", kas ir labskanīgs soula un estrādes sakausējums. Savukārt šobrīd aktuālais singls "Aretha" ir veltījums 2003.gadā ar vēzi mirušajai dziedātājas mātei.

Rekomendēju! 

Izdošanas datums - 01.11.2010.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu