Goran Bregovic “Tales And Songs From Weddings And Funerals”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

“Čigānu laiks”, “Melns kaķis, balts kaķis”, Arizonas sapnis”, “Metro” – kas kopīgs visām šīm Emira Kusturicas kinofilmām? Viena no atbildēm noteikti ir komponists Gorans Bregovičs.

Goran Bregovic “Tales And Songs From Weddings And Funerals” (Universal) 8/12

Komponista jaunākais ieraksts “Tales And Songs From Weddings And Funerals” arī savā ziņā ir rakstīts kino vajadzībām, tikai šoreiz filmas ideja pieder pašam autoram. Filma būs veltīta Gorana Bregoviča tuvākajiem draugiem un mūziķiem, kuri kameras priekšā stāstīs par savu dzīvi. Kamēr pati filma vēl nav pabeigta, mēs pagaidām varam novērtēt tās muzikālo pielikumu.

Domāju, ka tieši čigānu tradicionālās mūzikas elementi klausītājus piesaista Bregoviča mūzikai, iespējams mazāk to varētu attiecināt uz komponista citām radošajām izpausmēm. Mūsdienu mūzikas industrijā valdošajām sagatavotajām formulām Bregoviča mūzika liekas tiešām unikāla, taču nepareizi, manuprāt, būtu pārvērtēt komponista veikumu. Varbūt viņa izcilākie darbi ir vēl priekšā?

Izdošanas datums 26.11.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu