Die Antwoord "$O$" (34)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dienvidāfrikas Republika (DĀR) šogad pasaules uzmanības centrā nonāca divu iemeslu - pasaules kausa izcīņas futbolā un "Die Antwoord" dēļ.

Die Antwoord "$O$"

(Cherrytree Records)

6/12

Par futbolu viss skaidrs. Pirmo reizi valsts vēsturē par čempioniem kļuva Spānijas futbola izlase, kas finālmačā "Soccer City" stadionā Johannesburgā pagarinājumā ar rezultātu 1:0 pārspēja Nīderlandi. Bet kas ir "Die Antwoord"?

"Die Antwoord" ir Dienvidāfrikas hiphopa trio, kuras sastāvā darbojas trīs kolorītas personības. Reperis Nindža (Ninja), dziedošā hiphopa dūda Jolandi (Yo-Landi Vi$$er) un dīdžejs, kura arsenālā esot nopietni "next level" hiphopa bīti - DJ Hi-Tek.

Visticamāk, ka daudzi no jums jau sen redzējuši pirmo grupas iepazīšanās promo video (protams, ka arī TVNET Mūzika ar smaidu seko šās grupas darbībām no pirmsākumiem) "Zef Side" (skat. video), kurā ekscentriskais trio sniedz interviju par sevi, savu mūziku un multinacionālo Dienvidāfrikas sabiedrību. Video ir patiesi smieklīgs un ne par matu neatpaliek no kāda Ali G joku video. Otrs video, kas video vietnē "Youtube" skatīts vairākus miljonus reižu, ir daudz tumšākais un "nopietnākais" "Enter The Ninja" (skat. video). Arī šis video zināmā mērā ir izklaidējošs un smieklīgs.

"Die Antwoord" galvenais spēks, manuprāt, ir šo divu mediju - mūzikas un video sakausēšanā. Šis trio droši varētu uzņemt pilnmetrāžas komēdiju par hiphopu Dienvidāfrikā un gūt galvu reibinošus panākumus. 

Die Antwoord "$O$"
Die Antwoord "$O$" Foto: Publicitātes foto

Divos vārdus par "Die Antwoord" varētu teikt šādi -

ja piecu minūšu singls un video ir tiešām smieklīgs, tad vesels dziesmu albums ir mazliet par daudz.

Grupas albums "$O$" kā bezmaksas mp3 jau izdots 2009.gadā un būtībā ir bijis pieejams un baudāms visiem. Tagad kopš 12.oktobra tas Eiropā izdots arī fiziskā nesējā, tiesa, nedaudz savādākā versijā. ASV albums tiks izdots nedaudz vēlāk.

Ja godīgi, ar lielām grūtībām tiku līdz albuma beigām. Īpaši smags pārbaudījums bija "Dagga puff"...

Šoreiz bez komentāriem, tikai vērtējums.

Izdošanas datums - 12.10.2010.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu