Eleni Karaindrou "Trojan Woman"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

“Trojan Woman” ir pasūtījuma darbs teātra izrādei, kas iestudēta, balstoties uz sengrieķu rakstnieka Eiripīda sižetu. Komponiste norāda uz šā sižeta aktualitāti arī mūsdienās, īpaši to attiecinot uz situāciju Bosnijā.

Eleni Karaindrou "Trojan Woman" (ECM) 10/12

Daudzi no jums, kas pirms pāris gadiem apmeklēja “Arsenāla” filmas, noteikti atcerēsies grieķu režisora Teo Angelopolusa (Theo Angelopoulus) kino darbus. Manā atmiņā viņa filmas tēli un noskaņa spilgti saglabājusies vēl šodien. Iespējams, ka tas ir filmu mūzikas nopelns... Šad un tad manā atskaņotājā nokļūst šo filmu skaņu celiņi un uzjundī to atmosfēru, kas dzīvo Teo Angelopolusa filmās. Daudzu šo filmu mūzikas autors jeb, precīzāk, autore ir grieķu komponiste Eleni Kareindrū (Eleni Karaindrou).

Šajā darbā Kareindrū ir pastiprināti pievērsusies etniskās mūzikas izteiksmes formām, izmantojot dažādus tradicionālus instrumentus un tēmas. Disks sastāv no 30 epizodēm, kas ir nedaudz neraksturīgi, ja salīdzina to ar komponistes agrīnajiem darbiem. Katrā ziņā šis varētu būt Eleni Kareindrū pirmais solis uz neatkarīgu pastāvēšanu ārpus kino žanra.

Izdošanas datums: 14.05.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu