Morelenbaum/Sakamoto “Casa”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1963. gadā klajā nāca viena no pasaules džeza un populārās mūzikas skaistākajām muzikālajām pērlēm – plate Getz/Gilberto, kurā skan lielā meistara Antonio Carlos Jobim bosanovas “Girl from Ipanema”, “Desafinado” u.c.

Morelenbaum/Sakamoto “Casa” (Universal) 8/12

2002. gadā pazīstamais čellists un Žobima mūzikas interpretētājs Jacques Morelenbaum, sadarbojoties ar japāņu komponistu, instrumentālistu Ryuichi Sakamoto (agrāk strādājis ar David Sylvian, David Byrne un komponējis mūziku arī kino - Pedro Almadovara „High Heels”), izdod šo lielisko bossa nova interpretāciju albumu „Casa”.

Sakamoto klavieru partijas savdabīgā veidā paveic to pašu maģisko burvību, ko tālajā 1963. gadā darīja izcilais saksofonists Sten Getz, un Paulu Morlenbaum trauslais vokāls liek atcerēties Astrud Gilberto samtaino dziedājumu.

„Casa” ir 16 skaisti bossa nova stilā ieturēti skaņdarbi, ko varētu likt vienā plauktā ar Bebel Gilberto “Tanto Tempo”, Gal Costa vai Astrud un Joao Gilberto ierakstiem. Papildus punkti arī par kompaktdiska vizuālo noformējumu.

Izdošanas datums 20.08.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu