Mum "Finally We Are No One”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas ir kopīgs Bjorkai, Sigur Ros, Gus Gus, UnUn un Mum? Visi šie mākslinieki nāk no vienas valsts – Islandes. Kāpēc tik daudz labas mūzikas no tik mazas valstiņas?... Tiešām nezinu.

Mum "Finally We Are No One” (FatCat) 11/12

Mum otrais albums “Finally We Are No One”, ko izdod FatCat Records, tie paši, kas iepazīstināja pasauli ar lielāko 1999. gada pārsteigumu Sigur Ros, ir tiešām pārsteidzoši labs.

Noklausoties Mum pirmo veikumu “Yesterday Was Dramatic, Today Is Ok”, šis ieraksts šķiet daudz bagātāks tieši aranžējuma ziņā. Projekta mūzikālā pasaule ir papildinājusies ar virkni dzīvo instrumentu – ksilofonu, akordeonu, čellu… un, protams, arī vokālu.

Mum ir divi puiši, kuri sāka ar Pixies dziesmu pārspēlēšanu, un divas dvīņumāsas, kuras grupai pievienojās vēlāk. Albuma producēšanā savu roku pielicis arī Valgeir Sigurdsson – tas pats cilvēks, kas producējis Islandes dīvas Bjorkas pēdējo skaņu ierakstu “Vaspertine”.

Manuprāt, šis ir viens no labākajiem elektroniskās mūzikas albumiem un noteikti viens no interesantākajiem ierakstiem šogad.

Izdošanas datums 28.05.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu