Bloc Party "Silent Alarm" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau vairākus mēnešus masu mediji uzkurina interesi par jaunajiem Bloc Party, BBC speciālistu aptaujā par gada muzikālajiem atklājumiem šis Londonas četrinieks "izsēts" ar otro numuru. Beidzot grupas debijas albums ir iznācis...

Bloc Party "Silent Alarm"  

(Wichita/V2)  

10/12

Pirmkārt, jāpievērš jūsu uzmanība faktam, ka britu rokmūzikas jaunajai cerībai ir melna ādas krāsa, tieši tā - Bloc Party solists un dziesmu autors ir melnādainais Kele Okereke. Savulaik pārsteidzošs fakts bija grupas Ocean Colour Scene tumšādainais bundzinieks, īpaši savādi vienmēr licies, ka, šķietami radīti soulam, hiphopam vai fankam, afroamerikāņi nodarbojas ar roku. Atmiņā nāk 90. gadu sākuma Living Colour puiši, Lenijs Kravitcs, protams, arī leģenda Džimijs Hendrikss. Arī nesen atzinību guvušie Tv On The Radio vai The Dears.

Bloc Party "Silent Alarm"
Bloc Party "Silent Alarm" Foto: Publicitātes foto

Grupa izveidojusies tikai 2002. gadā, un vēl pagājušogad tā bija relatīvi nezināma. Pēc Keles sadarbības ar Chemical Brothers elektroniķu jaunajā platē (manuprāt, ļoti neizdevusies), tūres ar Interpol un kritiķu slavas dziesmām, Bloc Party varētu šogad pat pretendēt uz prestižo "Mercury" balvu, kas zina, varbūt arī "Brit Awards".

Platē nav nevienas vājas kompozīcijas, taču, šķiet, tikai minētais "Helicopter" varētu sacensties ar Franz Ferdinand vitālajiem "Take Me Out" vai "Michael". Viens no maniem plates favorītiem ir ieraksta dīvainākais skaņdarbs "She''s Hearing Voices", kurā Keles balss atgādina kaut ko no Deivida Bovija 80. gadu perioda. Teicams ir "This Modern Love", kas kulminē skaistā ksilofona solopartijā, kā arī melodiskais un atmosfēriskais singls "So Here We Are". Kopumā labs debijas ieraksts, kas, manuprāt, tomēr nespēs pacelties līdz pagājušā gada Keane vai Franz Ferdinand komerciālajām un atpazīstamības virsotnēm.

Līdzīgi muzicē arī The Race.

Izdošanas datums 14.02.2005.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu