OST Nick Cave And Warren Ellis "The Assassination Of Jesse James" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Labas filmas pamatā jābūt arī labai mūzikai.

Nick Cave And Warren Ellis "The Assassination Of Jesse James"  

(EMI)  

9/12

Cik bieži redzēts, ka saturiski, vizuāli spēcīgu filmu nogremdē slikts vai filmai neatbilstošs skaņu celiņš, prātā nāk kaut vai nesen redzētā Bena Afleka debija režisora krēslā ar "Gone Baby Gone", kuru man kā audiālistam filmas briesmīgās oriģinālmūzikas dēļ bija īpaši grūti baudīt. Kaut, protams, lentes vēstījums ir tiešām jaudīgs. Es nemaz neminēšu teju visās Holivudas komercfilmās dzirdamo tradicionālo "Holivudas stīgu orķestri" (es vispārinu), kurš vietās, kur skatītājam jāraud, sāk čīgāt īpaši raudulīgi, savukārt vietās, kur notiek kādu personāžu iekšējo pretrunu cīņa, - rada pārspīlēti dramatisku noskaņu.

Austrāliešu režisora Endrjū Dominika (Andrew Dominik) jaunāko lenti - Rona Hansena darba adaptāciju "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford", kurā galveno lomu - laupītāju Džesi Džeimsu tēlo Breds Pits, mūzika tikai bagātina. Un nav brīnums, jo par skaņu celiņu šai lentei atbildīgi vēl divi austrāļi - Grinderman vīri Niks Keivs un Vorens Eliss. Abi, starp citu, pirms diviem gadiem jau radījuši mūziku Keiva (scenārists) vesternam "The Proposition".

Arī stāsts par Džesi Džeimsu un viņa slepkavu Robertu Fordu ir savdabīgs vesterns, tiesa, filmā netiek likts akcents uz šaudīšanos, specefektiem un tamlīdzīgiem asa sižeta filmu elementiem. Filmas pamatā divu galveno varoņu iekšējais konflikts, savstarpējās simpātijas un neuzticēšanās, ko teicami uz ekrāna "uzlikuši" Breds Pits un Bena Afleka jaunākais brālis - aktieris Keisijas Afleks (Roberts Fords). Starp citu, Keisijs Afleks par šo lomu jau nominēts "Oskara" balvai kā labākais otrā plāna aktieris.

Nezinu, iespējams, 2005. gada antivesterna "Brokeback Mountain" milzīgie panākumi likuši šīs filmas producentiem uzmeklēt Keivu un Elisu. Galu galā arī "Kuprainajā kalnā" skanēja vesterniem nedaudz netipiska mūzika (argentīniešu komponista Gustavo Santaolalas oriģinālmūzika). Taču "The Assassination Of Jesse James" galarezultāts, manuprāt, ir izdevies, mūzika ļoti smalki un iejūtīgi paspilgtina uz ekrāna redzamo sajūtu un ir spējīga dzīvot pati savu dzīvi arī bez filmas palīdzības.

Nick Cave And Warren Ellis "The Assassination Of Jesse James"
Nick Cave And Warren Ellis "The Assassination Of Jesse James" Foto: Publicitātes foto

Starp citu, pats Keivs filmas beigās uz ekrāna nospēlējis kāda trubadūra lomu, kas ģitāras pavadījumā apdzied Džeses Džeimsa slepkavas Roberta Forda dzīvi. Tomēr sākumā ieteicams šo mūziku baudīt kopā ar filmu.

Izdošanas datums - 13.11.2007.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu