The Shining “True Skies”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

The Shining nosaukums aizgūts no Stīvena Kinga (Stephen King) stāsta un režisora Stenlija Kubrika (Stanley Kubrick) filmas ar tādu pašu nosaukumu.

The Shining “True Skies” (Epic) 7/12

Grupas iniciators ir neviens cits kā nu jau neeksistējošās grupas The Verve basģitārists Saimons Džounss (Simon Jones). Otrais pārsteigums ir tāds, ka The Shining ģitārists ir leģendārais ģitāras meistars Džons Skvairs (John Squire) (ex-Stone Roses, Seahorses), kurš pēc ilgākas klusēšanas atkal ir ķēries pie muzicēšanas. Kā otrais grupas ģitārists tika pieaicināts vēl viens The Verve dalībnieks Simon Tong.

Atraduši bundzinieku, dziedātāju un jaunu basistu (Simon Jones drīz grupu pamet), “vecie buki” ieraksta sev raksturīgu, kā labs vīns iestāvējušos rokmūzikas albumu. Squire ģitāras partijas, protams, atkal ir izvirzītas priekšplānā, taču tās nav tik uzbāzīgas kā Stone Roses “Second Coming” vai Seahorses vienīgajā albumā.

Projekta dziedātājs sevī apvieno kaut ko no Richard Ashcroft un Liam Gallagher. Rodas iespaids, ka grupa kopā spēlē jau labu laiku, tik pārliecinoši izklausās šā albuma materiāls, tomēr muzikāli nekas jauns tas diemžēl nav, tieši otrādi – albums ir stipri vienveidīgs un garlaicīgs. Lielākais hits šajā albumā varētu būt vervīgais “Young Again”, kas John Squire diemžēl vairs jaunāku nepadara.

Izdošanas datums 16.09.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu