Cee-lo Green «The Lady Killer» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pateicoties singla «F**k You» milzīgajiem panākumiem, amerikāņu dueta «Gnarls Barkley» dziedošā balss - vokālists Sīlo (Cee-Lo) nolēmis savu jauno albumu dāvāt mums agrāk nekā sākotnēji ieplānotajā 7. decembrī.

Cee-lo Green «The Lady Killer»

(Elektra/Roadrunner)

9/12

Atlantā dzimušā Sīlo jaunais studijas veikums «The Lady Killer», kas seko 2004.gada «Cee-Lo Green... Is the Soul Machine» un 2002.gada «Cee-Lo Green and His Perfect Imperfections», izdevniecības «Elektra Records» apgādā dienas gaismu ieraudzījis jau šonedēļ. Tas tikai loģiski. Otrs tāds supergrāvējs kā «F**k You» šajā platē nav atrodams un dzelzs jākaļ, kamēr tā karsta.

«I see you driving 'round town with the girl I love and I'm like, 'f**k you',»

Sīlo Grīns dzied sulīgā, lēnā soula manierē.

Dziesma, kas sasmīdina, šokē un vienlaikus savaldzina, video vietnē «Youtube» aplūkota jau vairāk nekā 19 miljonus reižu, un tās versiju populārajā televīzijas šovā «Lopez Tonight» pat savdabīgā manierē performējis leģendārais kanādiešu aktieris Viljams Šatners (William Shatner) - skat. video.

Jaunajā albumā «The Lady Killer» savulaik 1990. gadu vidū viens no Goodie Mob dalībniekiem Sīlo jeb īstajā vārdā Tomass Kalvejs (Thomas Callaway) iepazīstina mūs ar savu alter ego - personāžu, kas vienlaikus savaldzina un slepkavo skaistās dāmas. Protams, šis «slepkavošanas» aspekts ieturēts vairāk spiegu filmu, Džeimsa Bonda estētikā, kas izpaužas arī «bondiskajos» aranžējumos. Ar «Zāģa» filmām šim albumam nav nekāda sakara...

Muzikāli albums ir retrosoula un popmūzikas sakausējums ar doo-wop un 1970.gadu televīzijas seriālu (komponists Džons Berijs (John Barry)) mūzikas estētikas dekorācijām. Šāds formāts pēdējos gados ir ļoti populārs. Muzikāli līdzības varam vilkt ar Marka Ronsona (Mark Ronson) producētajiem ierakstiem, Eimijas Vainhausas (Amy Winehouse), Dafijas (Duffy), Roksas (Rox) u.tml. albumiem. Šur tur ieskanas arī kaut kas no mūsdienu R&B sintezatoriem («Bright Lights Bigger City»), taču pāri visam svarīgākā šā muzikālā kokteiļa sastāvdaļa ir Sīlo balss, kas rada asociācijas ar 1960. un 70. gadu soula un fanka klasiķiem.

Cee-lo Green "The Lady Killer"
Cee-lo Green "The Lady Killer" Foto: Publicitātes foto

Tā, protams, gluži nav, ka albumā bez «F**k You» vairs nav potenciālu radiosinglu. Viens no maniem favorītiem varētu būt estrādīgais «Cry Baby», lielisks ir arī «It's OK» un, protams, noslēdzošais amerikāņu grupas «Band of Horses» dziesmas «No One’s Gonna Love You» jaunieskaņojums (tiesa, manuprāt, oriģināls ir desmit reizes labāks). Šis Sīlo žests vien ir rokas spiediena vērts.

Kopumā solīds albums, kas ar savu nosacīti oriģinālo rokrakstu patīkami izceļas uz citu šobrīd aktuālu R&B mākslinieku (Jeremih, Trey Songz) fona.

Izdošanas datums - 09.11.2010.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu