Band Of Horses «Cease To Begin» (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nezinu, vai tā ir kāda nostalģija pēc 90. gadu kosmiskās psihedēlijas («Mercury Rev», «Flaming Lips»), taču arī otrais Band Of Horses studijas albums mani nav atstājis vienaldzīgu.

Band Of Horses «Cease To Begin»

(Sub Pop)

11/12

Kopš sava debijas albuma amerikāņu grupa Band of Horses piedzīvojusi būtiskas sastāva izmaiņas - no vecā sastāva palicis vien līderis Bens Bridvels (Ben Bridwell). Grupas līdzdibinātājs Mets Brūks (Mat Brooke) pameta Bridvelu 2006. gadā, lai pievērstos savai jaunajai grupai «Grand Archives». Atgādināšu, ka Band of Horses izveidojās 2004. gadā uz Sietlas grupas Carissa Wierd bāzes.

«Tik daudz s..u ir noticis šajā laikā kopš pirmā albuma izdošanas,» kādā intervijā komentē Bridvels. Apdraudētas savstarpējās attiecības, pārcelšanās atpakaļ uz dzimto pilsētu, būšana kopā ar ģimeni, jaunas romantiskās attiecības - tas viss zināmā mērā veicinājis jaunā muzikālā materiāla tapšanu. «Albuma pamatā vairāki īsi stāsti,» viņš turpina. «Šis ieraksts noteikti ir nobriedušāks - tajā ir daudzas skumjas dziesmas, taču balansam pievienoti daži roka gabali un kāds līdzi plaukšķināmais kantri hits.»

Band Of Horses "Cease To Begin"
Band Of Horses "Cease To Begin" Foto: Publicitātes foto

Ievadošais "Is There a Ghost" (video) ir episks, ainavisks vēstījums par spokiem, kas burtiski sagrābj savā varā un vairs neatlaiž līdz pat plates izskaņai. Seko ritmiskais "Ode to the LRC" - skaņdarbs, kas stāsta par laiku, kad Bridvels slēpies kādā no vilciena vagoniem un vērojis apkārtējo pasauli. Trešais, manuprāt, albuma skaistākais skaņdarbs "No One"s Gonna Love You" (audio), ilustrē izjukušās attiecības. Pats Bridvels šo dziesmu salīdzina ar debijas plates singlu "The Funeral": "Man ir aizdomas, ka tas varētu kļūt par singlu. Tas ir smags, emocionāls un grūti spēlējams skaņdarbs."

Seko alternatīvā kantri paraugs «Detlef Schrempf» - gluži kā no kāda The Handsome Family albuma, liriskais un teju vai līdz sāpēm skaistais «The General Specific»:

«My eyes can»t look at you any other way, Any other way, any other way When eyes can«t look at you any other way, Any other way, any other way»

«Lamb of the Lam (In The City)», šķiet, ir tas skaņdarbs, par kuru Bridvels izteicies, ka tas būšot «līdzi plaukšķināmais kantri hits» - tieši tāds arī tas ir, akustiskās kantri ģitāras, klavieru un plaukstiņu sakausēts pozitīvs hits. Seko minūti garš «kjūrisks» (no vārda «The Cure») ģitāras motīvs «Islands on the Coast» un plates roķīgākais iznāciens ar mazliet «The Arceda Fire» līdzīgo «Marry Song».

Spēcīgi ir arī albuma pēdējie divi skaņdarbi - «Cigarettes, Wedding Bands» ar savu nesošo «While they lied at night, they lied at night» piedziedājumu un Early Day Miners un Barzin postroka skanējumam tuvais «Window Blues».

Šis noteikti būs viens no maniem gada albumiem.

Video: Band Of Horses «Is There A Ghost» Live /Easy Street Records

Izdošanas datums - 09.10.2007.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu