Rihanna "Loud" (47)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Barbadosā dzimusī Riana (Rihanna) savos 22 gados laiž klajā nu jau piekto (!) studijas albumu "Loud". Gandrīz tikpat, cik "Radiohead" vai "Oasis" visas savas karjeras laikā.

Rihanna "Loud"

(Def Jam Music)

9/12

Man patīk, ka popmūzikas albumā ir tikai desmit vai vienpadsmit dziesmas. Viss labākais sakoncentrēts 40 minūtēs. Nekā lieka!

Šo vienkāršo patiesību ļoti labi apzinās arī Riana, kura albuma vajadzībām atlasījusi tikai nesošākos, dzīvotspējīgākos (skat. radiodraudzīgākos) skaņdarbus, rezerves singlus (ja nu kāds no izvēlētajiem tomēr neiedarbojas) atstājusi ārpusē. Riana ir pārliecināta par savu izvēli un pamatoti - dziedātāja šos piecus gadus kopš 2005.gada debijas albuma "Music of the Sun" ir bijusi uz viļņa - hits seko vēl lielākam hitam un rada sajūtu, ka Riana ne uz brīdi nav pametusi Top40 dziesmu listes.

Šogad, pēc salīdzinoši tumšā 2009.gada albuma "Rated R", Riana, reaģējot uz jaunākajām tendencēm R&B mūzikā, proti, klubu mūzikas bītu invāziju, atgriežas ar dejisku, vieglu deju singlu "Only Girl (In the World)", kuru producējusi norvēģu hitu mašīna StarGate (palasiet viņu producēto dziesmu sarakstu - iespaidīgi!), - Mikkel SE komanda arī Rianas trešajā albumā "Good Girl Gone Bad" albumā bija atbildīga par tituldziesmu un veiksmīgo "Don't Stop the Music". 

Arī viss jaunais albums kopumā ir viegls un popsīgs. To ievada albuma skaļākais (galu galā platei dots nosaukums "Loud"), stampājošais "S&M", kuru plānots izdot kā trešo singlu; tam seko, manuprāt, plates kulminācija - duets "What's My Name?" (skat. video) ar 24 gadus veco kanādiešu reperi Dreiku (Drake) jeb pilnajā vārdā Obriju Dreiku Greiemu.

"What's My Name?" ir rotaļīga, gaisīga, perfekta popmūzikas ledene, no kuras grūti atteikties.
"Loud"
"Loud" Foto: Publicitātes foto

Sekojošais "Cheers (Drink to That)", kas balstās uz poproka akustiskās ģitāras akordiem, pārsteidz ar Avrilas Lavinjas (Avril Lavigne) "I'm With You" samplu un vieglām regeja vokālajām dekorācijām.

"Fading" uz brīdi atgādina par Rianas R&B saknēm, taču jau ar nākamo dziesmu albums atgriežas uz deju zāles grīdas ar "Only Girl (In the World)".

Pirmā, manuprāt, ne tik veiksmīgā kompozīcija ir "California King Bed", kura iesākas ar vieglu akustiskās ģitāras rifu Lisas Loebas garā, taču attīstās pavisam tradicionālā poproka dziesmā ar diezgan idiotisku ģitāras soliņu pa vidu...

Ar regejisko "Man Down" albums atgūstas un dodas savulaik populārā spāņu izcelsmes franču rastamana Manu Chao vai nedaudz popsīgākā Šona Pola (Sean Paul) virzienā...

"Ram pa pa pam, ram pa pa pam... "Man Down"."

Ļoti labi!

Lielisks ir arī tandēms ar "karstāko" amerikāņu hiphopa dūdu Nikiju Mināžu (Nicki Minaj) "Raining Men". Pagaidām viss, kam Nikija pieskaras ar savu "kroņa numuru" - studijā rūpīgi producētu (sagraizītu, apstrādātu u.tml.) rečitatīvu, - izdodas.

Trikija Stjuarta (Tricky Stewart) producētais "Complicated" paslīd gar ausīm kā plates statists, arī "Skin" ne ar ko īpašu neizceļas.

Plati noslēdz Rianas atbildes versija jaunās skaņās Eminema "Love the Way You Lie". Pats Eminems arī piedalās.

Albums izskan, bet roka jau sniedzas, lai vēlreiz un vēlreiz uzspiestu uz pogu numur 2...

"Oh nah nah, What's My Name?

Oh nah nah, What's My Name?"

Izdošanas datums - 12.11.2010.

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu