Yo La Tengo «Summer Sun»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Viena no, manuprāt, interesantākajām 90. gadu indī mūzikas grupām Yo La Tengo ar katru albumu itkā atdzimst no jauna un vienmēr spējusi ar kaut ko pārsteigt.

Yo La Tengo «Summer Sun»

(Matador)

10/12

Nesen iznākušais mazalbums (EP) «Nuclear War», kurā dzirdamas četras vienas kompozīcijas versijas par kodolkara draudu tēmu, tam kalpo tikai kā apliecinājums.

Grupas 1997. gada albums «I Can Hear the Heart Beating as One» ir viens no maniem iecienītākajiem 90. gadu indī ierakstiem. Kaut arī grupas pēdējie darbi ir bijuši pietiekoši saistoši, diemžēl lielas atklāsmes «Yo La Tengo» vairs nav spējuši sniegt. To, šķiet, grupa jau tagad var atļauties.

Yo La Tengo «Summer Sun»
Yo La Tengo «Summer Sun» Foto: Publicitātes

Arī «Summer Sun» ir brīnišķīgs ieraksts, kas nedaudz atgādina kaut ko no «Sea and Cake» un pat «Belle & Sebastian», šoreiz grupa ir atteikusies no psihedēlijas piedevām, kas kādreiz bija visai raksturīga «Yo La Tengo» iezīme.

Patiesībā grupa dibināta jau 1984. gadā un tās pamatā ir pāris Aira Kaplans (Ira Kaplan) un Džordžija Hablija (Georgia Hubley). Pirmais albums izdots jau 1986. gadā un, protams, muzikāli tas šodien nesaistās ar 90. gadu «Yo La Tengo» laikiem.

«Summer Sun» ir viens no tiem ierakstiem, kas jāklausās rūpīgi vairākas reizes, lai tas klausītājam pilnībā atklātos. Šķiet, skaistākā albuma popdziesma ir Hablijas dziedātā «Little Eyes».

Izdošanas datums 08.04.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu