The Books "The Way Out" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia/Holotone
References: API SITE

"Skaņu meža 2007" viesi "The Books", kas darbojas tā sauktās nejaušās mūzikas, elektroniskās, folka un akustiskās (folktronica) mūzikas krustcelēs, pēc piecu gadu pauzes atgriezušies ar jaunu skaņu mozaīku.

The Books "The Way Out"

(Temporary Residence Limited)

10/12

Apzīmējumi "mozaīka" vai "kolāža" precīzi raksturo to, ko dara ģitārists Niks Zamuto (Nick Zammuto) un čellists Pols Dejongs (Paul de Jong). Dažādu kinofilmu dialogu, audiogrāmatu pamācību sempli tiek miksēti kopā ar dažādām skaņām un dzīviem instrumentiem arī šajā jaunajā ierakstā "The Way Out", kas seko 2005.gada platei "Lost and Safe".

Šis arī pirmais ieraksts izdevniecības "Temporary Residence Limited" apgādā. Pirms tam puiši savu mūziku izdeva vācu izdevniecībā "Tomlab".

The Books "The Way Out"
The Books "The Way Out" Foto: Publicitātes foto

Darbs ar jaunām idejām aizsācies 2008.gadā, kad "The Books" sāka izmantot dažādus pašhipnozes un pašiedvesmas audio kasešu samplus, kā arī dažas "new age" kustības garīgās audio fiksētās idejas un bērnu televīzijas raidījumu fragmentus, muzikāli piejaucot kaut ko no džeza un postroka ("Tortoise" radniecīgus akordus saklausīju skaņdarbā "I Didn't Know That" (skat. video)) Pirmais jaunā albuma vēstnesis "Beautiful People" publiskots šā gada aprīlī un, kā komentē Zamuto, ir trīsdaļīgs kristīgu muzikālu harmoniju, eirodisko un pūšamo instrumentu tēmas kokteilis.

The Books koncertā
The Books koncertā Foto: Wikipedia/Holotone

Tiesa, varbūt brīžiem šī samplētā runa sāk kļūt pārlieku uzbāzīga, taču ir interesanti sekot līdzi mūzikai un noķert kādas jaunas samplu pērles.

Lūk, daži citāti.

"You’re such a nerd, I’m going to kill you!" ("A Cold Freezing Night")

"I am who I think I am; who does he think he is?!" ("I Am Who I Am")

Lorija Andersone (Laurie Anderson) varētu tikai lepoties ar šādu plati... 

Izdošanas datums - 20.07.2010.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu