Kenny Garrett "Standard Of Language"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaut arī Kenija Gareta (Kenny Garrett) iniciāļi ir tādi paši kā Kenny G, muzikāla sakara starp šiem māksliniekiem, par laimi, nav nekāda.

Kenny Garrett "Standard Of Language" (Warner) 10/12

Sastāvs:

Kenny Garrett – alta un soprāna saksofons Chris Dave – bungas Vernell Brown Jr. – klavieres Charnett Moffett – bass

Garets ir viens no mūsdienu saksofonistiem, kas uzskatāms par savdabīgu tiltu starp džeza mūziķu paaudzēm. Dzimis 1960. gadā Detroitā, ASV, 80. gadu beigās. No agras bērnības bijis saistīts ar džezu, arī viņa tēvs spēlējis saksofonu, un mājās vienmēr skanējusi mūzika. Šādi apstākļi veicināt veicināja viņa iesaistīšanos mūzikā. 18 gadu vecumā Kenijs Garets jau bija pieņemts Djūka Elingtona orķestrī (Duke Ellington orchestra), bet pēc trim gadiem jaunais saksofonists pārcēlās uz Ņujorku, un 1984. gadā tika izdots viņa pirmais soloalbums "Introducing Kenny Garrett". 1985. gadā seko darbs Arta Bleikija (Art Blakey) ansamblī "Jazz Messengers" un ieraksti kopā ar Frediju Habardu (Freddie Hubbard) un Vudiju Šovu (Woody Shaw). 1986.gads kalpoja par nākamo pagrieziena punktu Kenija Gareta karjerā – uzzinājis, ka Mailzs Deiviss meklē alta saksofonistu, Garets, lieki nekavējoties, nosūtīja viņam savus ierakstus un pavisam drīz nokļuva leģendārā mūziķa komandā, ar ko kopā ieguva pasaules slavu. Pēc Deivisa nāves uzstājies un radījis ierakstus pats ar saviem mūziķiem, starp kuriem viens no slavenākajiem ir nelaiķis pianists Kenijs Kērklends (Kenny Kirkland), kuram saksofonists šajā platē veltījis kompozīciju "Doc Tone’s Short Speech".

Garets ir muzicējis ar lielākajām mūsdienu jaunajām un ne tik jaunajām džeza zvaigznēm – Jeff „Tain” Watts, Brian Blade, hiphopa mūzikas pārstāvi Guru un daudziem citiem.

"Standard Of Language" ierakstu sesijas sākušās liktenīgajā 2001. gada 11. septembrī un ilgušas, kā pats mākslinieks atzīmē, ilgāk, nekā strādājot pie citiem albumiem. Jautāts, ar kādiem mūziķiem viņš labprāt sadarbotos, Garets min trīs - Bobby Hutcherson, McCoy Tyner un Herbie Hancock - ar tiem viņš muzicētu jebkurā laikā.

Tie klausītāji, kuriem tīk saksofonistu Brenforda Marsalisa (Brenford Marsalis), Džošua Redmena (Joshua Redman) un Maika Tērnera (Mike Turner) ieraksti, varētu ieteikt arī „Standard Of Language”.

Izdošanas datums: 11.03.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu