Kelis "Kelis Was Here" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmais iespaids - samudžināts, futūristisks, neizteiksmīgs hiphopa bītu un R&B melodiju kamols. Ja paklausās vēl dažas reizes, iespaids uzlabojas. Kelis labā reputācija tomēr pamatoti liek cerēt, ka jābūt kaut kam labam.

Kelis "Kelis Was Here"

(Jive)

7/12

Par spīti tam, ka plates tapšanā savu pirkstu šoreiz nav pielicis dziedātājas ilggadējais sadarbības partneris - producentu duets "The Neptunes", albums, kas sākotnēji saucies "The Puppeteer", nav gluži zemē metams. Iepriekšējais studijas darbs datējams ar 2003. gadu.

"The Neptunes" vīru Farela un Čada vietu pie pogām ieņēmuši vairāki citi superproducenti: Skots Storčs (Scott Storch), Cee-Lo Green, Rafaels Zadiks (Raphael Saadiq), will.i.am, Makss Martins (Max Martin) & Dr. Luks (Dr. Luke), Knobody, Polow da Don, Deimons Eliots (Damon Elliott), Cool and Dre, Šons Garets (Sean Garrett) un Bangladesh.

Iespējams pie pirmā negatīvā iespaida vainojams plates pirmais singls "Bossy" piedaloties Too $hort. Kaut skaņdarbs iekļuvis daudzos topos, manuprāt, tas ir izteikti komerciāls, vulgārs un atvainojiet - stulbs. Arī sekojošais "What''s That Right There" šķiet nepabeigts un neizteiksmīgs, nevajadzīgi imitējot "Black Eyed Peas" slaveno "My Humps".

Ar "Till the Wheels Fall Off" jau ieskanas kaut kas no īstās Kelisas - rhodes piano akordi, elektriskās ģitāras rifs ar dziedātājas nedaudz piesmakušo balsi liek cerēt, ka varbūt nemaz tik ļauni nav... "Living Proof" jau ir vēl labāks viegls R&B paraugs. Un tad atkal - seko otrs oficiālais plates singls "Blindfold Me" piedaloties laulātajam draugam Nas, kas paredzēts klajā laišanai oktobrī. Kārtējais primitīvais piedziedājums Džastina Timberleika "Sexy Back" garā ... Laikam jau tāds pieprasījums.

Kelis "Kelis Was Here"
Kelis "Kelis Was Here" Foto: Publicitātes foto

Dinamiskais "Weekend" iesāk plates nosacīti otro - ritmisko daļu un ir viens no melodiskākajiem albuma skaņdarbiem ar robotizētu balsi fonā - viena no, manuprāt, labākajām singla izvēlēm. Seko "Like U", kura galvenais āķis ir operas dziedātājs sempls, kas eleganti vijas cauri visai dziesmai. "Ah Shit" diemžēl varētu būt tikpat labi Misija Eliotas hits, bet pozitīvi lādētais tandēms ar Gnarls Barkley zvaigzni Cee-Lo dziesmā "Lil'' Star" atkal atgriež plati uz pareizām sliedēm.

Neskatoties uz vairākām lieliskām dziesmām šajā 70 minūšu garajā eposā, jāsaka, ka ierakstam pietrūkst stabilitātes un vienotas koncepcijas - pārāk daudz dažādu rokrakstu un mēģinājumu izdabāt dažādām gaumēm.

Izdošanas datums: 22.08.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu