The Pains Of Being Pure At Heart "Self titled"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Mūzikas ierakstu pasaulē - klusums pirms vētras. Kamēr vētra, lai kāda tā arī būtu, tuvojas, ieskatīsimies kādā interesantā debijas albumā.

The Pains Of Being Pure At Heart "The Pains Of Being Pure At Heart"

(Slumberland)

10/12

Autentisks 1980. gadu vidus, beigu indie diemžēl nav bieži sastopama parādība mūsdienu mūzikā, pagājušogad kādā no apskatiem minēju brīnišķīgās Bruklinas The Vivian Girls, šoreiz manā uzmanības lokā nonākusi kāda cita grupa no Bruklinas - The Pains Of Being Pure At Heart.

Klausoties The Pains Of Being Pure At Heart, rodas sajūta, ka esi atmests atpakaļ 1988. gadā, kad muzicēja tādas grupas kā The Pastels, My Bloody Valentine, The Jesus and Mary Chain un The Wedding Present ("George Best" laiks). Tieši vēl nesen Rīgā redzētie The Wedding Present ir, manuprāt, visprecīzākā asociācija, ko vēl spilgtāku padara fakts, ka grupa bijusi The Wedding Present koncerttūres viesu statusā.

The Pains Of Being Pure At Heart

Pārsteidzošs ir arī grupas 1980. gadu skanējums. Tas nemaz nav tik viegls uzdevums 2008. gada ierakstu studijā panākt tādu skaņu, lai rastos ilūzija par 20 gadu senu pagātni. Taču skaņa ir tikai viens no The Pains Of Being Pure At Heart veiksmes komponentiem - lieliskas ir arī pašas dziesmas. Īpaši jau "Come Saturday" (skat. audio). Dziesmu bez maksas var lejupielādēt grupas mājas lapā.

Grupu veido četri mūziķi - Alekss (bass), Kurts (bungas), Pegija (taustiņi, 2. balss) un Kips Bermans (ģitāra, pamatbalss), kas iepazinušies Pegijas dzimšanas dienas ballītē, tā vismaz vēsta leģenda. Savus ierakstus ansamblis izdod ierakstu izdevniecības "Slumberland" paspārnē, kas ir mājvieta arī grupai "Crystal Stilts" (arī, starp citu, lieli JATMC fani).

Izdošanas datums - 26.09.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu