Domotic "Ask For Tiger"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Franču elektroniskās mūzikas projekts "Domotic" laidis klajā otro pilno skaņuplati "Ask For Tiger".

Domotic "Ask For Tiger" (Active Suspension) 10/12

Par pēdējo gadu franču elektroniskās mūzikas lielāko cerību dēvētie M83 šogad ierakstījuši salīdzinoši vāju plati (), tā iemesls - no sākotnējā dueta palicis ir tikai viens vīrs Entonijs Gonzalezs. Turpretī "Domotic" jeb Stephane Laporte ir radījis sev neraksturīgu, bet lielisku ierakstu.

Pats autors savu mūziku raksturo kā "ar datora palīdzību radītu popmūziku", kam jāpiekrīt, tiesa no 2002. gada instrumentālā debijas ieraksta , kas skanējuma ziņā bija tuvs islandiešiem "Mum", gandrīz nekas nav palicis pāri. Visus šos gadus Stefans pilnveidojis savas prasmes, smēlies iedvesmu krautrokā, indī u.c., līdz šogad dienas gaismu ieraudzījis viņa otrais studijas (daudzu studiju) darbs "Ask For Tiger".

Plate sākas ar fascinējošo intro "Meanwhile, in the Woods", kurā dzirdama putniņu čivināšana, līdz to kā ar nazi pārgriež kāds datorspēlīšu sempls un aicinājums "Let''s Go to the Woods". Seko plates singls un skaistākais skaņdarbs "I Hate You Forever", kura priekšā minētie M83 vienkārši nobāl. Dziesmas videoversijā "Domotic" mazliet ironiski parodē kādu indī rokgrupu. Turpinājumā ("Tonsil") spilgtāk jūtama ģitāru izmantošana un rodas asociācijas ar vācu Notwist, pats Stefans ir stājies pie mikrofona: "I don’t know how to talk to people / I don’t know how to be fun".

Plates otrajā daļā vairāk psihodēlijas, mazāk melodiju, taču kopumā lielisks ieraksts.

Izdošanas datums 06.06.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu