Joshua Redman «Elastic»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no mūsdienu džeza talantīgākajiem saksofonista Džona Koltreina (John Coltrain) skolas sekotājiem Džošua Redmens (Joshua Redman) beidzot ir nonācis savā muzikālajā attīstībām līdz pārmaiņām.

Joshua Redman «Elastic»

(Warner)

10/12

Šajā albumā Redmens eksperimentē ar ritmu, elektroniku, taustiņinstrumentu dažādu pielietojumu. Arī satura ziņā mūzika ir kļuvusi daudz personiskāka, kā atzīst pats autors. Drīzāk šo mūziku varētu raksturot pat kā pop/soul-funk nekā jazz.

Sastāvs:

Joshua Redman - saksofons

Brian Blade - bungas

Sam Yahel – taustiņi

Ilgi meklēju albuma bukletiņā, kas tad ir iespēlējis basa partijas. Tā arī neatradu. Secinājums, protams - universālais taustiņinstrumentālists Sems Jahels (Sam Yahel) būs to izdarījis pats, pārsteidzoši tuvinādams taustiņu bass skaņu dzīvajam instrumentam. To iespējams izdarīt ar kāju pēdām spiežot basa pedāļus.

Džošua Redmena iepriekšējais albums «Passage of Time» savā ziņā ir noslēdzis 10 gadus ilgstošo akustiskā džeza posmu, «Elastic» ir sākums kaut kam muzikāli atšķirīgam. Savu muzikālo ietekmju sfērā saksofonists ir pietiekoši konservatīvs, taču arī Radiohead, Police un pat Bjorkas mūzikā ir tendences, kas māksliniekam likušas mainīt savus uzskatus par mūziku.

Izdošanas datums 10.09.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu