HEALTH "Get Color" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja kāds skaņdarbs šogad spēj "noraut jumtu", tad tas ir Losandželosas trokšņotāju jaunākais singls "Die Slow" (skat. video).

HEALTH "Get Color" (Lovepump United) 9/12

Tieši šonedēļ klajā nāk kvarteta otrais studijas albums "Get Color", kas seko veiksmīgajai 2007.gada debijai un 2008.gada remiksu platei "HEALTH//DISCO", kuras spilgtākais brīdis "Crimewave" ( vs. HEALTH) jau kļuvis par stabilu pēdējās piecgades neatkarīgās mūzikas grāvēju.

Parasti savu muzikālo kāri pēc trokšņu mūzikas (šajā gadījumā "noise rock") apmierinu mūsu pašu "Skaņu meža" rīkotajos koncertos, tomēr retu reizi mani spēj uzrunāt arī kāds studijā iemūžināts "noizs". Viens no šādiem - nule izdotais HEALTH studijas albums "Get Color".

HEALTH "Get Color"
HEALTH "Get Color" Foto: Publicitātes foto

Džeikoba Duzsika (Jacob Duzsik) vadītais kolektīvs izveidojās 2005.gadā Losandželosā, kopā ar viņu grupā muzicē afrikānisko bungu ritmu meistars Bendžamins Millers (Benjamin Miller), basģitārists Džons Famiglieti (John Famiglietti) un ģitārists Džupiters Kejs (Jupiter Keyes). Tiesa, blakus tradicionāliem instrumentiem puiši plaši izmanto dažādus pašdarinātus efektu pedāļus, piemēram, ģitāras pedāli un mikrofonu vienā - "Zoothorn".

Savu pirmo albumu grupa ierakstījusi deviņu mēnešu laikā slavenajā Losandželosas panku štābā "The Smell" (tur pirmos panākumus guvuši arī No Age, piemēram), tas guvis nedalītu mūzikas kritiķu atzinību, turklāt par jauno HEALTH fenomenu kāds bija pačukstējis arī Nine Inch Nails līderim Trentam Reznoram, kurš, būdams ļoti izvēlīgs koncertiesildītāju atlasē, labprāt uzaicināja puišus kopīgā tūrē. Muzicēšana vairāku tūkstošu liela pūļa priekšā bijis liels izaicinājums, taču arī noderīga pieredze.

Jaunais "Get Color" salīdzinājumā ar debijas albumu ir pieradinātāks trokšņu un dejisku (pat!) ritmu sakausējums, protams, netrūkst agresīvu un griezīgu motīvu, taču kopumā "Get Color" ir vieglāk klausīties (vismaz man). Brīnišķīgi agresīvo ģitāras efektu sienu papildina gaisīgi vokāli My Bloody Valentine tradīcijās.

... un "Die Slow", protams, ir labākais, ko HEALTH radījuši.

Izdošanas datums - 08.09.2009.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu