All Saints «Studio 1» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaumīga popmūzika mūsdienās nemaz nav tik bieža parādība, tādēļ liels prieks, ka 90. gadu meiteņu kvartets «All Saints» ir atpakaļ!

All Saints «Studio 1»

(Parlophone)

9/12

Kad 90. gadu vidū Apvienotajā Karalistē valdīja «Spice Girls» mānija, šīm saldajām lellītēm pretī stājās ne tik saldās (taču arī, protams, lellītes) All Saints: Melānija Blata (Melanie Blatt), Šesneja Luisa (Shaznay Lewis) un māsas Nikola un Natālija Apltones.

Meiteņu pirmais oficiālais albums "All Saints" klajā nāca 1997. gadā un, pateicoties singliem "Never Ever", "Know Where It"s At", "Bootie Call" un Red Hot Chili Peppers dziesmas «Under the Bridge» jaunklātai versijai, ierindoja grupu britu superzvaigžņu pulkā. 2000. gadā klajā nāk otrais studijas darbs «Saints & Sinners», kas atnes meitenēm pasaules slavu, galvenokārt jau pateicoties Holivudas kinolentes «Beach» tituldziesmai «Pure Shores». Viljama Orbita producētais hits kļuva par 2000. gada otru pārdotāko singlu.

2001. gadā grupa pajūk, māsas izveido jaunu projektu Appleton un 2003. gadā pat izdod albumu, savukārt Melānija un Šesneja centās sākt solokarjeru, taču izskatās, ka nekas nopietns viņām tā arī nav izdevies. Kamēr dāmas bija «radošā atvaļināajumā», šī meiteņu popgrupu niša, protams, tukša nepalika un radās jauni vārdi, šeit jāmin gan Sugababes, gan Girls Aloud u.c.

Pirmais singls no jaunās plates «Studio 1» ir dalībnieces Šesnejas Luisas sarakstītais «Rocksteady». Šesnejai palīdzējis arī cilvēks vārdā Gregs Kurstins, kas savulaik sadarbojies ar Peaches, Beku un Liliju Alenu. Dziesma ir kā loģisks turpinājums kvarteta pēdējiem ierakstiem, arī viss albums kopumā ir raksturīgs All Saints.

Bieži šādas atkalapvienošanās ne pie kā laba nenoved, taču biju patīkami pārsteigts par «Studio 1» konceptuālo viengabalainību un lieliskajām dziesmām. Platē, manuprāt, ir vismaz trīs potenciāli topu grāvēji - jau minētais «Rocksteady», «Chick Fit» un mans lielākais favorīts «Not Eazy», kas ar savu regejisko pavadījumu kaut kur atgādina Lilijas Alenas darbus. Katrai meitenei piemīt savs vokālais šarms, un kopā tas viss izklausās patiešām eleganti.

Tikai brīnos par albuma pieticīgajiem panākumiem UK top 40, proti, plate pirmajā nedēļā spējusi knapi ielauzties topā un debitējusi pozīcijā numur 40. Manuprāt, viens no gada gaumīgākajiem un kvalitatīvākajiem popmūzikas ierakstiem.

Izdošanas datums 19.11.2006.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu