MGMT "Oracular Spectacular" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēl viens no BBC ekspertu "Sound Of 2008" potenciālajiem gada atklājumiem - MGMT (The Management).

MGMT "Oracular Spectacular"  

(Sony)  

8/12

Sākotnēji izdots 2007. gada oktobrī digitālai lejupielādei, "Oracular Spectacular" beidzot pieejams arī taustāmā formātā. Platē iekļauti divi galvenie singli "Kids" un "Time to Pretend", kas 2005. gadā jau izdoti mazajā platītē "Time To Pretend EP".

MGMT ir Endrjū Vanvaingardena (Andrew Vanwyngarden) un Bena Goldvasera (Ben Goldwasser) duets no Bruklinas, Ņujorkas. Abi satikušies universitātē, kur studējuši mūziku, viņu plāns - radīt labas dziesmas un pēc iespējas ātrāk pārdoties lielajām ierakstu kompānijām.

Pēc pirmajiem koncertiem universitātes "modes skatēs" un ballītēs viņus drīz ievēroja "Columbia rec" cilvēki, uzaicināja uz pārrunām, lika puišiem nosaukt savus sapņu producentus. Vanvaingardens un Goldvasers, ilgi nedomājot, nosauca Prinsa, Baraka Obamas un Naidžela Godriha vārdus ... ar humoru zēniem acīmredzot viss kārtībā.

Galarezultātā debijas albuma ierakstam tika nolīgts Deivs Frīdmans (Dave Fridmann), kas citu zvaigžņu starpā ierakstījis arī Flaming Lips.

Albumu ievada, manuprāt, ieraksta spēcīgākais skaņdarbs, kas varētu būt oda jaunībai un principam "dzīvo ātri un mirsti jauns" - "Time to Pretend" (skat. video). Skaņdarbu ievada burbuļojoši sintezatora trokšņi, elektroniķu Plone cienīgs taustiņu motīvs, ko pārtrauc masīvas, producenta Frīdmana rokai raksturīgas telpiskas bungas un dobji dunošs elektronisks bass.

"Let''s make some music make some money find some models for wives... This is our decision to live fast and die young"

Diemžēl sekojošais "Weekend Wars" mazina sajūsmu, jo ir pārāk līdzīgs Ņujorkas ekscentriķiem Scissor Sisters, arī balsis šķiet līdzīgas. Situāciju īsti neglābj arī trešais plates skaņdarbs "The Youth", kas ir tāda kā liriska MGMT interpretācija par Air. Jau labāks ir "Electric Feel", kura pamatā skaists basa gājiens, sintezatora arpedžijas, tiesa, dziedājums falsetā atkal rada asociācijas ar Scissor Sisters solista Džeika Šīrsa (Jake Shears) dziedājumu.

Plates otra muzikālā virsotne ir "ņūorderiskais" "Kids", kas ir pacilājošs elektronisks disko. Savukārt sekojošais "4th Dimensional Transition" savos skaņu eksperimentos tuvinās Animal Collective psychofolk estētikai. Arī ņujorkieši, kā nekā. Seko vēl viena stila maiņa - skaņdarbs ("Pieces of What"), kas balstās uz vienkāršas akustiskās ģitāras akordiem. Arī trīs noslēdzošie skaņdarbi diemžēl nespēj saviļņot ... pārspīlēti eklektiski un paredzami.

Izdošanas datums - 22.01.2008.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu