Common «Universal Mind Control» (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu reperis un aktieris Komons (Common) laiž klajā futūristisku hiphopa ierakstu «Universal Mind Control».

Common «Universal Mind Control»

(G.O.O.D. Music/Geffen Records)

8/12

Pēc skaita astotais mākslinieka ieraksts seko 2007. gada «Finding Forever», kas Komona vairāk nekā 15 gadus ilgās mūzikas karjeras laikā pirms diviem gadiem debitēja «The Billboard 200» virsotnē un 2005. gada. Toreiz abus albumus galvenokārt producēja Komona (īstajā vārdā Lonnie Rashid Lynn, Jr.) draugs Kanje Vests (Kanye West), šoreiz Komons izvēlējies citus sadarbības partnerus - leģendāro producentu kolektīvu «The Neptunes» ar superzvaigzni Farelu Viljamsu pie stūres (tiesa, Vests vienā dziesmā tomēr piedalās).

Sākotnēji albums iecerēts kā mazā platīte jeb EP ar nosaukumu «Invincible Summer», kurai dienas gaismu vajadzēja ieraudzīt vasarā, taču tad negaidīti Komons saņēma piedāvājumu, no kura viņš nevarēja atteikties, proti, tēlot jaunajā Holivudas supergrāvējā - filmā «Terminator Salvation». Albuma izdošana tika pārcelta uz oktobri, līdz, mainoties koncepcijai - no EP uz pilnu plati, izdota tikai šonedēļ.

Common

Kādā intervijā Komons atklāj, ka nākotnē vispār vēlētos vairāk pievērsties aktiera karjerai, viņš vēloties sasniegt Vila Smita līmeni, tēlot blakus tādām superzvaigznēm kā Leonardo Di Kaprio. Protams, viņš turpinās arī nodarboties ar mūziku, taču galvenā prioritāte būšot kino.

Septembrī Komons paziņoja, ka jaunais albums sauksies «Universal Mind Control», līdzīgi kā pirmais singls (skat. video). Šāds lēmums šķiet loģisks, pirmkārt jau filmēšanās robotizētajā «Terminatorā», otrkārt sadarbība ar Farelu tikai veicināja 1980. gadu elektroniskās mūzikas elementu iekļaušanu plates skanējumā. Manuprāt, «Universal Mind Control» arī ir albuma spēcīgākais skaņdarbs, tas iesākas ar kādas dāmas intro franču mēlē un bez liekiem ievadiem sāk pulsēt jau pierastajos «The Neptunes» ritmos. Protams, mazliet traucē tas, ka šie Farela bīti ar Madonnas starpniecību paspējuši pamatīgi nokausēt (TV, radio), taču šoreiz Farels atradis svaigu pieeju un iekļāvis dziesmā vairākas interesantas skaņu dekorācijas.

Diemžēl visas plates garumā šie radošie meklējumi nav tik sekmīgi, būtībā tie paši standarta «The Neptunes» bīti, tembri utt.

Tiesa, Farels nav vienīgais albuma producents, savu roku albuma tapšanā pielicis arī Mistrs Dīdžejs (Mr. DJ, īstajā vārdā David Sheats), kas atbildīgs, piemēram, par OutKast «Ms. Jackson.». Viņa kontā Komona tandēms ar Sī-Lo (Cee-Lo), duets ar triphopa dīvu Martinu Topliju Bērdu (Martina Topley-Bird) un skaņdarbs «Changes» (pied. Muhsinah & Omoye Assata Lynn). Par pārējiem septiņiem skaņdarbiem visas pretenzijas pie «The Neptunes» vīriem.

Vairāk informācijas jaunajā Komona mājas lapā thinkcommon.com.

Izdošanas datums - 09.12.2008.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu