Twin Shadow «Forget» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šomēnes leģendārās mūzikas izdevniecības «4AD» apgādā Apvienotajā Karalistē klajā laista interesanta plate.

Twin Shadow «Forget»

(4AD)

10/12

Albuma oriģinālais izdošanas datums gan ir 28. septembris, un tieši tad - septembra beigās atsevišķi mūzikas apskatnieki jau pasteidzās Twin Shadow debijas plati «Forget» nodēvēt par vienu no gada labākajām. Mana pirmā reakcija gan bija diezgan atturīga - laikam esmu noguris no 1980. gadu bungmašīnu tembriem un viegli gotiskām skaņu ainavām...

Tā pagāja dienas, nedēļas, mēnesis, un reiz kādā ballītē «Forget» tā starp citu par savu eksistenci atgādināja...

Nākamajā dienā albumu uzliku vēlreiz un tas iedarbojās.

Projekta centrālā personāža, Dominikas republikā dzimušā un Floridā augušā Džordža Luisa (George Lewis) smitiskais, bovijiskais balss tembrs, kas brīžiem saslēdzas ar «Elbow», brīžiem «Bloc Party» Keles dziedājumu (arī Kele Okereke taču ir Moriseja fans), kopā ar 1980. gadu jaunā viļņa Ultravox, Depeche Mode arī Echo and the Bunnymen estētiku 21. gadsimta mērcē un labām melodijām uzjundī patīkamu asociāciju ainavu.

Uzteicams ir arī Bruklinas kolektīva Grizzly Bear basģitārista Krisa Teilora (Chris Taylor) producenta darbs, kas Ziemeļamerikā albumu izdevis pats savas jaunās izdevniecības «Terrible Records» apgādā.

Starp citu, projekta nosaukums ir atsauce uz Luisa dvīņumāsu.

Twin Shadow "Forget"
Twin Shadow "Forget" Foto: Publicitātes foto

Durvis uz albumu man atvēra skaņdarbs numur 3 «I Can't Wait», kas atgādināja jau nedaudz piemirsto zviedru Loney Dear singlu «Airport Surroundings». Arī visi pārējie skaņdarbi lieliski viens otru papildina un rada solīdu kopskatu.

Iespējams, ka šis ir viens no gada labākajiem debijas ierakstiem un viens no pretendentiem uz «TVNET Mūzika» gada top50, kas, kā katru gadu, tiks publicēts decembra beigās.

Izdošanas datums - 15.11.2010.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu