The Kooks "Konk"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupa, kurai nemitīgi pārmet, ka tā nemaz nav īsta grupa, laiž klajā otro studijas plati "Konk".

The Kooks "Konk"

(Virgin)

8/12

Kādēļ neīsta? Puiši nav satikušies gluži nejauši kādā ballītē vai zīmīgā koncertā, viņi visi ir bijuši Braitonas rokmūzikas skolas (Brighton Institute of Modern Music) studenti un, visticamāk, izveidoja ansambli tādēļ, ka tāds acīmredzot bijis skolotāja uzdotais mājasdarbs...

2006. gadā dienas gaismu ierauga The Kooks debijas plate "Inside In/ Inside Out", kura rezultātā tiek pārdota vairāk nekā miljons eksemplāros. Lieki piebilst, ka, pateicoties melodiskajiem singliem "Naive", "She Moves in Her Own Way" un "Ooh La", kā arī grupas solista Lūka Pičarda (Luke Pritchard) (pēc vaiga gluži vai Bobs Dilans jaunībā) burvīgajam smaidam, grupas koncertos pirmās rindas aizņēma galvenokārt jaunas, sajūsmas pilnas, spiedzošas meitenes.

The Kooks "Konk"
The Kooks "Konk" Foto: Publicitātes foto

Jāpiebilst, ka koncertos The Kooks šobrīd vairs nespēlē oriģinālsastāvā, janvārī it kā slimības dēļ grupu pameta basģitārists Makss Rafertijs (Max Rafferty). Pagaidām pastāvīgs basģitārists vēl nav atrasts, bet uz laiku basģitārista pienākumus uzņēmies citas Braitonas grupas "Cat The Dog" dalībnieks Dens Logans. Nesen gan kādā intervijā solists Lūks Pičards atklājis patiesos Rafertija aiziešanas iemeslus, proti, visā vainojama pārlieku lielā aizraušanās ar narkotiskajām vielām.

"Viņš cīnījās ar vairākiem iekšējiem dēmoniem, arī narkotikas viņš lietoja vairāk, nekā varbūt pats to būtu vēlējies.

Ir grūti tādā kondīcijā spēlēt grupā. Makss ir lieliskākais puisis pasaulē, taču viņš nezināja īsti, kā apstāties," komentē Pičards.

Atgriežoties pie jaunā albuma "Konk", jāpiemin, ka to producējis Tonijs Hoffers (The Thrills, Beck, Turin Brakes, Air) un muzikāli tas ir loģisks turpinājums komerciāli veiksmīgajai debijas platei. "Konk" piedāvā visus tos pašus elementus, kas atrodami "Inside In/Inside Out". Arī šeit atrodami vairāki potenciāli veiksmīgi hitsingli labākajās britu mūzikas tradīcijās. Pirmkārt jau ievadošais "See the Sun" ir pacilājošs un ļoti daudzsološs albuma ievadskaņdarbs, visi instrumenti skan dzidri, bungas apskaņotas nevainojami un arī Pičarda vokāls ir skanīgāks un nobriedušāks nekā pirmajā albumā. Ar sekojošo aktuālo singlu "Always Where I Need to Be" The Kooks mums piedāvā izcili lipīgu un muzikāli garšīgu saldo ēdienu labākajās britopopa tradīcijās. Brīnišķīgs ir arī "koralīgais" (The Coral) "Mr. Maker", kas agri vai vēlu, manuprāt, tiks izdots kā singls.

Taču tad ar ceturto skaņdarbu, nedaudz skarbo "Do You Wanna" (piedziedājums ir diezgan muļķīgs "Do You Wanna, Do You Wanna make love to me") kaut kas pārtrūkst, un diemžēl sasmelt izlieto atlikušajās dziesmās vairs neizdodas. Kā jau šādos komerciālos albumos tas raksturīgi - labākās dziesmas saliktas sākumā, šoreiz tādas ir pirmās trīs.

Izdošanas datums - 14.04.2008.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu