Foals «Antidotes» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Vēl viens «BBC Sound of 2008» top 10 mākslinieks - britu puiši Foals.

Foals «Antidotes»

(Transgressive Records)

10/12

Ilgi nedomājot, britu mūzikas prese šo savdabīgo Oksfordas ansambli jau paspējusi nokristīt par «britu atbildi The Rapture». Taču, ja tomēr padomā mazliet ilgāk, ir iespējams saskatīt vairāk nekā divas atšķirības. Šis nav gluži diskopanks!

Šonedēļ veikalu plauktos nonāk ilgi gaidītais Foals debijas ieraksts «Antidotes», 8. aprīlī «Sub Pop Records» apgādā tas dosies iekarot arī Amerikas klausītājus.

Pēc grupas pārliecinošās uzstāšanās Teksasas mūzikas konferencē «South By Southwest» mūzikas pazinēji steigšus ķērās pie Foals propagandas, kā lai citādi izskaidro puišu iekļaušanu ikgadējā topošo atklājumu top 10, pat top 5.

Foals "Antidotes"
Foals "Antidotes" Foto: Publicitātes foto

Ja meklējam vienkāršu definīciju, tad Foals debijas plate balansē starp diskopanku un matemātisko roku (asociācijas ar Battles). Matemātiskā roka iezīmes jūtamas taustiņinstrumentu un ģitāras arpedžiju ritmiskajā saspēlē (minimālisma komponista Stīva Reiha ietekmes ... atkal), savukārt diskopanka ietekmes jūtamas disko bungu ritmu izvēlē. Jāpiebilst, ka vairāki dalībnieki pirms Foals muzicējuši izteikti «math-rock» orientētā grupā The Edmund Fitzgerald. 2008. gada septembrī plānots izdot nu jau neeksistējošās The Edmund Fitzgerald grupas retrospektīvu izlasi.

Sākotnēji iecerēts, ka «Antidotes» producēs eksperimentālistu TV on the Radio dalībnieks Deivs Siteks (Dave Sitek), taču Foals puiši nav bijuši mierā ar Siteka pārlieku lielo aizraušanos ar «reverb» efektiem un galarezultātā plati samiksējuši paši.

Diemžēl britu CD izdevumā nav atrodams lieliskais singls «Hummer» (skat. video), arī «Mathletics», tas, manuprāt, ir būtisks mīnuss, cik noprotu, šie skaņdarbi tiks iekļauti amerikāņu CD izdevumā.

Grupas solista, grieķu izcelsmes jaunekļa Jaņņa Filipakisa (Yannis Philippakis) mīļākā matemātiskā roka/postroka grupa ir nu jau neeksistējošā Čikāgas apvienība Sweep the Leg Johnny, acīmredzot tieši šīs grupas ietekmē Foals savā mūzikā integrējuši pūšamos instrumentus.

Kaut arī puiši nēsā apspīlētus džinsus un ķemmē matus pāri pierei, viņiem absolūti nav nekāda sakara ar «emo sērgu». Kādā intervijā Jannis izteicies: «Mēs esam visattālākā lieta no «emo», kas vien var būt. Mēs nekad neesam no tādas mūzikas ietekmējušies, un mums vispār nepatīk šāda stila mūzika. Mēs vienkārši cenšamies radīt ko atšķirīgu.» ... gluži manas domas.

Rekomendēju!

Izdošanas datums - 24.03.2008.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu