CSS "Cansei de Ser Sexy"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piecas Brazīlijas mākslas skolas studentes un viens students, jeb ansamblis CSS radījis Rietumu mūzikas presē milzīgus sajūsmas viļņus.

CSS "Cansei de Ser Sexy"

(Sub Pop)

10/12

CSS jeb Cansei de Ser Sexy no portugāļu valodas tulkojumā nozīmē "Noguris būt seksīgs/a". Šis nosaukums tiešām zināmā mērā ir precīzs mūsdienu MTV paaudzes raksturojums - slavens vari kļūt tikai tad, ja spēj pārdot savu seksualitāti. Reiz kādā intervijā popmūzikas veterāni "Pet Shop Boys" uzdeva retorisku jautājumu: "Vai ir iespējams gūt panākumus popmūzikā, nepārdodot savu seksualitāti?" Tas, ko mēs redzam mūzikas kanālos, tiešā veidā kultivē mākslinieka seksualitāti, vai tā būtu "pareizā kristīgā meitene" Bejonsī, "Pussycat Dolls", Džastins Timberleiks vai Džordžs Maikls. Tikai reti izņēmumi spēj gūt milzīgus panākumus vien ar savu muzikālo talantu un iekšējo harismu.

Nevarētu teikt, ka Cansei de Ser Sexy nepārdod savu seksualitāti, to šīs brazīļu ekscentriskās dāmas dara savādāk, dažas idejas pat aizgūstot no Bjorkas un dažas no skandalozās Peaches arsenāla...

CSS "Cansei de Ser Sexy"
CSS "Cansei de Ser Sexy" Foto: Publicitātes foto

Muzikāli Cansei de Ser Sexy savieno disko un panka pasaules, brīžiem ieskanas kaut kas no tiem pašiem Ladytron, kaut kas no Fischerspooner un agrīnajiem Sugarcubes. Arī britu salās līdzīgas skaņas virmo gaisā - nesen nu jau slavenā Lilija Alena savos koncertos uzaicinājusi muzikāli līdzīgo New Pony Club.

Plates divi galvenie singli "Alala" un "Let''s Make Love and Listen to Death From Above" (video skat. zemāk) ir lieliski deju zāļu grāvēji.

Viena no spilgtākajām gada debijām!

Izdošanas datums: 11.07.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu