Gayngs "Relayted" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēl viens no šā gada ierakstiem, kas iezadzies apziņā uz palikšanu, - Gayngs "Relayted".

Gayngs "Relayted"

(Jagjaguwar)

9/12

Mūsdienu R&B mūzika pēdējos gados piedzīvojusi visdažādākās mutācijas, taču viens no interesantākajiem R&B muzikālo pārvērtību pēdējo gadu atzariem meklējams alternatīvās mūzikas vidē. Šogad par brīnišķīgu eksperimentālu R&B albumu parūpējies filosofijas students Toms Krels (Tom Krell) jeb guļamistabas soula projekts "How to Dress Well" un zināmas muzikālas līdzības ar to atrodamas arī Mineapoles supergrupas Gayngs debijas albumā "Relayted".

Kāpēc supergrupas? Vienkārši. Tās pamatā akustiskā folka sensācijas "Bon Iver" dalībnieki Džastins Vernons (Justin Vernon) un Maiks Nois (Mike Noyce), kā arī mūziķi no "Doomtree Collective", "Megafaun" un "Solid Gold". Kopumā daudzgalvains, diezgan spontāns mūziķu orķestris.

Gayngs "Relayted"
Gayngs "Relayted" Foto: Publicitātes foto

Atšķirībā no introvertā viena cilvēka projekta "How to Dress Well" "Gayngs" ir dzīvs, atraktīvs instrumentālistu orķestris (skat. video), kas uz skatuves nebaidās improvizēt (izstiepti saksofonu solo, taustiņu solo).

Grupas skanējums - soulīgs, softroka kokteilis, kurā vokālās asociācijas variē no Braeina Ferija baritona līdz pat izjustajam Prinsa falsetam. Fakts, ka ansamblis ieskaņojis Šādē (Sdae) klasiskās dziesmas "By Your Side" versiju, arī nav nejaušība...

Albuma spēcīgākais skaņdarbs ir ievadošais, septiņas minūtes garais "The Gaudy Side of Town" (skat. video), kas iesākas ar čukstošu bītboksu, 1970.gadu soula bungu bītu, vieglu ūjināšanu un saksofona tēmu, kas droši liekama blakus slavenajam Grūvera Vašingtona (Grover Washington Jr) "Just The Two Of Us".

Izdošanas datums - 11.05.2010.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu