The Rapture "Echoes"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ņujorkas underground skatuves pēdējo gadu lielākais atklājums "The Rapture" pēc pagājušā gada ieraksta "Echoes" kļuvis par vienu no lielākajiem mūsdienu mūzikas atklājumiem.

The Rapture "Echoes"

(Universal)

10/12

Pēc izcilā singla "House Of Jealous Lovers", kas ar savu diskopanka pulsējošo bītu iekaroja daudzas britu deju zāles, runas par The Rapture nav apsīkušas. Mūzikas kritiķi viņus mēdz salīdzināt ar bijušā "The Sex Pistols" solista Džona Laidona (John Lydon) projektu P.I.L., kas savdabīgā veidā miksēja deju mūzikas elementus ar postpanka estētiku, kā arī ar "Joy Division" un "The Cure", galvenokārt solista Luka Dženera (Luke Jenner) balss tembra un dziedāšanas manieres dēļ, kas tik ļoti vietām atgādina Robetu Smitu.

"The Rapture" kādā Ņujorkas klubiņā ievēroja Džeims Mērfijs (James Murphy), viens no DFA producentiem, kaut arī grupa sniedza vienu no saviem neveiksmīgākajiem koncertiem – uzstāšanās laikā noplīsa lielākā daļa tehnikas, taču, par spīti visam, The Rapture turpināja spēlēt. Pēc koncerta Mērfijs uzaicināja grupu uz ierakstu studiju, kur tad pirmās dienas viņi apsprieda savus mīļākos māksliniekus, sākot no "Happy Mondays" un "Primal Scream", beidzot ar "Gang Of Four" un "Liquid Liquid".

Baumo, ka lielā ierakstu izdevniecība Universal sīvā konkurencē ir parakstījusi līgumu ar grupu par 1,5 miljoniem, kas, protams, uzliek zināmus pienākumus arī pašiem "The Rapture". Laiks rādīs, bet pagaidām "Echoes" paliek viens no mūsdienu rokmūzikas raksturīgākajiem un laikmetīgākajiem ierakstiem.

Izdošanas datums 30.09.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu