Emmy the Great "First Love" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

24 gadus vecā londoniete ar skatuves vārdu Emmy the Great turpina britu jauno dziesminieču renesansi, kuru pagājušogad aizsāka brīnišķā Laura Mārlinga.

Emmy the Great "First Love" (Absolute) 8/12

Šis gads muzikāli iesācies salīdzinoši klusi, tomēr dažus jaunus, interesantus vārdus tas jau atnesis. Piemēram, viena no jaunās paaudzes jaukākajām dziesminiecēm ir Emma Lī Mosa jeb Emmy the Great, kuras debijas plate "First Love" (skat. video tituldziesmu) jau izpelnījusies presē salīdzinājumus ar vairākus gadus jaunākās Lauras Mārlingas daiļradi.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=919754&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}Emmy The Great - We Almost Had A Baby

Protams, Emmu var salīdzināt ar daudzām citām dziedošām meitenēm, taču, piesaucot Mārlingas vārdu, potenciālais klausītājs parasti sarosās. Tiesa, no muzikālā viedokļa Emmas klavierspēle brīžiem muzikāli ir tuvāka Regīnai Spektorei, taču šāds salīdzinājums tikai palielina intrigu.

Uzziņai. Emma ir Londonā mītoša dziedātāja, kura 1984. gadā dzimusi Honkongā. Būdama vēl bērns, ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi Apvienotajā Karalistē. Pirmie ievērojamie koncerti kopā ar grupu "Tilly and the Wall", Martu Veinraitu (Martha Wainwright) u.c. Sadarbojusies ar kolorīto Lightspeed Champion u.c. Dziedātājas albumu producējuši viņas pavadošās grupas mūziķi - Juans Hinshelvūds (Euan Hinshelwood) un Toms Rodžersons (Tom Rogerson) un puiši no grupas The Earlies.

Emmy the Great

Dziesmu aranžējumi ir visnotaļ tradicionāli - akustiskās ģitāras, klavieres, dažādi pūšamie, tamburīns un citas graboši skanošas perkusijas, kas raksturīgas folkmūzikai, Emma daudz izmanto daudzbalsības, daudz izmanto valša ritmus - 3/4. Šāds valsītis ir arī ievadošais "Absentee".

Ar plates otro skaņdarbu, izteikti folk tradīcijās ieturēto "24" tā pa īstam atklājas Emmas varēšana - brīnišķīga, vienkārša melodija, viegli uztverams teksts, dziesmas dramaturģija. Skaņdarbs vēsta par kādu vīriešu kārtas draugu, kurš pārāk daudz laika velta Džeka Bauera (aktiera Kīfera Sazerlanda tēls) televīzijas seriālam, līdz divu mīlnieku attiecības nonāk eksistenciālā strupceļā. Tomēr plates virsotne, kas vienlaikus arī pirmais singls, ir jau minētajās 3/4 ieturētais "nevēlamās grūtniecības" stāsts "We Almost Had a Baby", kurā sakausēts 1960. gadu pops un to pašu gadu folks - Džoana Baeza (Joan Baez), piemēram, Džonija Mitčela (Joni Mitchell) vai Bobs Dilans. Starp citu, viens skaņdarbs platē tā arī saucas "Dylan".

Kopumā pietiekami simpātisks ieraksts.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu