Fujiya & Miyagi "Transparent Things" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Braitonas trio Fujiya & Miyagi un viņu krautpopa debijas ieraksts "Transparent Things" kļuvis par vienu no gada interesantākajiem atklājumiem.

Fujiya & Miyagi "Transparent Things" (Tirk) 11/12

Par Fujiya & Miyagi daudzus atzinīgus vārdus teikuši gan Tiga, gan Ņujorkas diskopanka lāpnesis Džeimss Mērfijs (James Murphy), jeb plašāk pazīstams kā LCD Soundsystem. Un ne velti, Fujiya & Miyagi tiešām ienes svaigas vēsmas 2006. gada skaņu paletē, liekot mūzikas kritiķiem lietot savdabīgu terminu - krautpops (vieglāks krautroks).

Fujiya & Miyagi nosaukums aizgūts no diviem avotiem: "Miyagi" ņemts no kinofilmas "Karate Kid", bet "Fujiya" ir atskaņotāju ražotājfirmas zīmols. Muzikāli puiši acīmredzami ietekmējušies no 70. gadu krautroka (Neu!, Can), hiphopa, postpanka un 90. gadu elektroniskās mūzikas.

Grupas sastāvā darbojas trīs vīri: Deivids Bests (David Best), kas dzied, spēlē ģitāru un "Moog" taustiņinstrumentu, Stīvs Luiss (Steve Lewis) - atbildīgs par ritmiem un programmēšanu un Mets Heinsbijs (Matt Hainsby), kas spēlē basģitāru.

"Transparent Things" materiāls ir sakompilēts no 2004. un 2006. gada sākumā izdotajām trīs vinila platēm izdevniecības "Tirk" paspārnē, un jaunajā platē ir iekļauta tikai viena jauna kompozīcija - noslēdzošā "Cylinders". Plates nosaukums aizgūts no Vladimira Nabokova romāna ar tādu pašu nosaukumu.

Ievadošais "Ankle Injuries" iesākas kā klasisks "Neu!" krautroka paraugs (kaut ko līdzīgu pagājušogad rādīja Baikonour ar ) ar pulsējošu basu un monotonu bungu ritmu, ko papildina vokālista čukstošā mantra "Fujiya & Miyagi, Fujiya & Miyagi, Fujiya & Miyagi..." Skaņdarbam attīstoties, iezogas sintezatora akordi un melodija, kas svārstās būtībā tikai divu nošu diapazonā. Sekojošais singls "Collarbone" ir viens no, manuprāt, gada spēcīgākajiem hitiem, tikai labus vārdus var teikt arī par visu plati kopumā - vietām ieskanas kaut kas no "Underworld", "Hot Chip" un pat "Talking Heads".

Viens no gada top 10 albumiem!

Izdošanas datums: 15.05.2006.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu