The Charlatans «Up At The Lake» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc The Charlatans solista Tima Bērdžesa blāvā solodarba daudziem grupas cienītājiem radās pamatotas bažas par grupas turpmāko darbību, tomēr, neskatoties uz grupas 15 gadu ilgo pastāvēšanu, dienas gaismu ieraudzījis jau astotais Mančestras varoņu studijas ieraksts «Up At The Lake».

The Charlatans «Up At The Lake»

(Universal)

8/12

Atzīšos, ka albuma pirmais singls, tituldziesma «Up At The Lake» ne ar ko īpašu nespēja ieinteresēt, labākajā gadījumā skaņdarbs būtu varējis kalpot kā kāds 90. gadu vidus grupas singla pielikums.

Klausoties plati, arī otrais treks «Feel The Pressure» raisīja zināmas bažas par albuma kopējo koncepciju; gluži vai 80. gadu «The Rolling Stones» tradīcijās ieturēts, Bērdžesa falseta pavadīts skaņdarbs. Tomēr «Feel The Pressure», šķiet, ir viens no retajiem falseta skaņdarbiem, vokālais triks, ar kuru solists bija tik ļoti aizrāvies The Charlatans iepriekšējā ierakstā «Wonderland».

Par laimi ar katru nākamo skaņdarbu albums atplaukst un rezultātā, manuprāt, ir uzskatāms par grupas labāko veikumu pēc 1997. gada «Tellin’ Stories». Protams, grupas mūzika kopš aizraušanās ar Boba Dilana daiļradi ir kļuvusi tradicionālāka, pietrūkst agrāk bieži izmantotās garās instrumentālās iespēles, taču kopumā vairākas dziesmas ir tiešām augstā līmenī. Īpaši gribētu izcelt saulaino «Try Again Today», «High Up Your Tree» un balādes «Cry Yourself To Sleep» un «Dead Love», kurā dzirdams arī Liverpūles simfoniskais orķestris.

Izdošanas datums 17.05.2004.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu