Lambchop «Is A Woman»

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lambchop ir vieni no maniem iecienītākajiem tā dēvētā alternatīvā kantrī žanra māksliniekiem, grupas 2000. gada ieraksts «Nixon» ir viens no maniem mīļākajiem diskiem pēdējo gadu laikā.

Lambchop «Is A Woman»

(Merge)

10/12

Kaut arī grupas šā gada ieraksts «Is A Woman» nav pirmā svaiguma – tas izdots jau 19. februārī, tas tomēr, manuprāt, ir viens no gada jaukākajiem ierakstiem.

«Is A Woman» ir «Lambchop» sestais studijas ieraksts. Izskatās, ka grupa ir stipri attālinājusies no kantrī mūzikas tradīcijas, tas bija jūtams jau stīgu instrumentiem piesātinātajā «Nixon» albumā, kas brīžiem atgādināja drīzāk kaut ko no soula mūzikas vecmeistara Kērtisa Meifīlda (Curtis Mayfield).

«Is A Woman» ir ļoti mierīgs ieraksts, kas pārsvarā balstās uz klavieru pavadījumu un dziedātāja Kurta Vāgnera (Kurt Wagner) patīkamo, samtaino balsi.

Atzīšos, ka man nedaudz pietrūkst ritma un stīgu orķestra pavadījuma, šķiet, laikam cerēju sagaidīt no grupas vēl vienu «Nixon», tomēr, ļaujot vairākus mēnešus diskam neskartam gulēt tumšajā plaukta stūrī, pēc atkārtotas noklausīšanās atradu to tomēr par ļoti labu esam.

Izdošanas datums: 19.02.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu