Art Brut "Bang Bang Rock & Roll"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pavisam negaidīti par vienu no spēcīgākajiem debijas ierakstiem laikam šogad būs jāpateicas puišiem no "Art Brut", pagājušā gada singls "Formed A Band", šķiet, novedis britu ģitārmūziku nulles punktā un nospraudis jaunus atskaites punktus.

Art Brut "Bang Bang Rock & Roll"

(Fierce Panda)

10/12

Pēdējo gadu britu postpanka otrais vilnis ar "The Futurheads", "Franz Ferdinand" u.tml. "studentu" roku atmodinājis arī kuslo amerikāņu mūzikas tirgu, šodien mēs varam runāt par "Interpol", "Bravery", "Killers" lielajiem panākumiem, kas pēc mokošajiem new metal un garage ir kā svaiga gaisa dvesma.

Londonas kolektīvs "Art Brut" ar ekscentrisko Ediju Argosu (Eddie Argos) priekšgalā runā par viselementārākajām lietām. Pirmais singls ir kaut kas no 1977. gada "Sex Pistols" un "The Fall" ēras - "Paskatieties! Mēs nodibinājām grupu!"

"Formed a band, we formed a band, look at us, we formed a band Honeypie, I don’t know when it started, stop buying your albums from the supermarket. They only sell records that have charted, and Art Brut, we’ve only just started. And yes, this is my singing voice, it’s not irony, it’s not Rock & Roll, we’re just talking, to the Kids."

Argos dzied par Palestīnas un Izraēlas draudzību, par "Top Of The Pops", par savu mazo brāli, kurš atklājis rokenrolu, "My Little Brother": "My little Brother just discovered Rock & Roll. There’s a noise in his head and he’s out of control"

Grupas jaunākais singls "Emily Kane" turpina 70/80. gadu Elvisa Kostello un Talking Heads garā, piemetot kaut ko no Supergrass un Marka E Smita (Mark E Smith) no The Fall. Diemžēl uz plates beigām skaņdarbi kļūst arvien vājāki, taču kopējā burvība nezūd.

Katrā ziņā pirmie trīs plates skaņdarbi ir absolūti ģeniāli. Mūsdienu ģitārmūzikas klasika.

Izdošanas datums 30.05.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu